Bruk av propan gass i Bobiler og Campingvogner

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bruk av propan gass i Bobiler

Bobil utstyr og bruk

Propan gass er et enkelt og trygt energialternativ i Bobiler

Bobil Gass / Bytting av gassflasker.

Mange har oppdaget at camping er en ferie- og fritidsform som gir store muligheten til variasjon. Det finnes mange reisemål i inn- og utland, og som bobil campingturist står du fritt til å velge nye feriesteder uten altfor mye planlegging. Propan er et enkelt og trygt energialternativ i Bobiler. Propanens gode egenskaper oppdages raskt i en bobil og denne kan raskt og enkelt varmes opp med propan. Måltider lages på bobil propankomfyr, og matvarer holder seg kalde i det gassdrevne kjøleskapet.

 
Nyttige propantips:

  • Bruk alltid feilfrie gassflasker av god kvalitet
  • Husk den årlige servicen på våren når campingvognen tas i bruk etter vinteren
  • Hold gassutstyret rent
  • Ikke monter noe på egenhånd, følg alltid bruksanvisningen!
  • Oppbevar flaskene stående
  • Installer en propanvarsler i campingvognen

Til deg som er medlem av Norsk Caravan Club gir AGA hver 4. propanfylling gratis.
Husk at du også kan bytte komposittflaskene i hele Norden.
Kilde:   www.aga.no

 Bytting av bobil gassflasker

Gassbeholderne kan ikke fylles, men må byttes ut. De aller fleste bensinstasjoner og campingplasser bytter gass. Det er  gassflasker på 11 kg, i stål, som passer i bilene.
Vær oppmerksom på at det er forskjellige systemer i Norge, Sverige og Finland, slik at du må passe på å bytte gass i Norge. En flaske med 11 kg holder ca 1 uke. Video Bytting av bobil gassflasker.

Bruk og oppbevaring av gass i bobiler krever forsiktighet.
Sørg alltid for å kontrollere at utstyret er montert slik at det ikke skades eller løsner når du kjører. Sjekk også slanger, rør og koblinger regelmessig slik at du unngår lekkasje.
Les bruksanvisningen før du bytter flaske.
Ved kjøp av eldre bobil må du være ekstra påpasselig.
Det gjelder for eksempel for kjøleskapets eller kokeapparatets koblinger. Det er et kjent problem at munnstykket på gamle flakser blir tett med tiden, noe som fører til at gassen ikke forbrennes full ut. Da kan det oppstå giftig kulloksid. Du bør kreve at selgeren dokumenterer at anlegget er montert forsvarlig. Dersom ikke det lar seg gjøre, bør en fagperson kontrollere anlegget før du undertegner kjøpskontrakten
På campingplasser
På campingplasser bor vi tett, og det finnes gjerne mye brennbare og lett antennelige materialer kombinert med mange antenningskilder som kokeapparater, griller og annen åpen ild. Derfor bør du gjøre deg kjent med campingplassens sikkerhetsregler, og sørge for at du har fungerende røykvarsler og brannslukker.
Gassbruk om vinter
Ved å isolere gassflasken om vinteren med en termomatte, oppnås bedre utnyttelse av flasken. Propan avgir kulde ved overgang fra flytende til gass. Termomatten forhindre at kulden sprer seg nedover i flasken, og en oppnår bedre tømming av den.
Komposittflaske
Det lette bobil alternativet
Kompositt består i hovedsak av et karbonfiberarmert polymermateriale, som er ekstra lett og særdeles sterkt.
Det er dette materialet som brukes i konstruksjoner hvor det kreves ekstra stor styrke og lav vekt, som blant annet i flykonstruksjoner, båter og oljeinstallasjoner.
Kompositt påvirkes ikke av sollys og ultrafiolette stråler, ekstrem kulde eller høye temperaturer, sur nedbør, kjemikalier, bensin, olje, løsemidler eller vaskemidler. Det har meget høy slagfasthet og motstår godt slitasje og ytre belastninger. Komposittmaterialet kan dessuten resirkuleres.

Sånn skal du bytte og feste gassflasken

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.