Nasjonale turistveger, strekninger

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilferie i Norge på Nasjonale turistveger

Liste av Nasjonale Turistveger i Norge

Bobilferie i Norge

Nasjonal turistvei (Nasjonal turistveg) er veier i Norge som har fått offisiell status som veier hvor det skal investeres ekstra for å få en infrastruktur som passer turistnæringen og reisende langs disse veiene. Alle 18 strekninger er per 2013 merket med symbolet for nasjonale turistveger. Initiativtaker for prosjektet er Statens Vegvesen og de presenterer prosjektet som en reise i harmoni med det ytre landskap og ens eget indre.
Nasjonale turistveger-003-jiri
De nasjonale turistvegene byr på kjøreturer i variert og vakker norsk natur. Utsikten fra bilvinduet og tilrettelagte rasteplasser med spennende arkitektur og kunst, skal gi naturopplevelser som frister til lengre opphold og nye besøk.
Vegene er valgt med bakgrunn i strenge kvalitetskrav:

  • Varierte og unike naturkvaliteter
  • Kjøreturer som i seg selv er gode opplevelser
  • Strekninger som er alternativ til hovedtransportårer
  • Stoppunkt langs vegene som øker opplevelsen
  • Mangfoldig servicetilbud med god kvalitet

Arkitektur og kunst

Statens vegvesen har så langt engasjert over 50 kunstnere og arkitekter, både unge og veletablerte. De former spennende og funksjonelle stoppesteder og nyskapende løsninger som skal være robuste og eldes med verdighet.
De fleste formgiverne er norske. Unntaket er verdenskjente navn som arkitekten Peter Zumthor og kunstneren Louise Bourgeois.
Nasjonale turistveger 1

Samarbeid

Turistene må få tilbud om aktiviteter, opplevelser, mat og overnatting i et omfang og med en kvalitet som står i forhold til den offentlige satsingen. For å oppfylle turistenes forventninger til Norge som feriemål, er det derfor behov for aktiv innsats fra mange aktører.
Nasjonale turistveger skal markedsføres som en samlet turistattraksjon fra 2012. Innen 2020 skal alle strekningene holde et høyt internasjonalt kvalitetsnivå.
Geiranger - Trollstigen
 
Nasjonale turistveger består av 18 strekninger:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.