«Må se Liste» For Bobilturer i Norge

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

«Må se Liste» For Bobilturer i Norge

Bobilferie Norge

Jostedalsbreen nasjonalpark
Fjorder isbreer og fjell på vestlandet er steder med ekstrem skjønnhet. Det er en overflod av unike fjellformasjoner og isbreer. Romsdalsfjorden, Sognefjorden og Lysefjorden er eksempler på fantastiske fjorder.På disse fjordene kan du bestille turer rundt på fjorden.
Du kan også vandre på den enorme Jostedalsbreen som ligger i nasjonalparken med samme navn.Jostedalsbreen nasjonalpark er med sine 1315 km 2 den 4. største nasjonalparken i landet. Nasjonalparken vart oppretta i 1991 og utvida i 1998. Jostedalsbreen er ein stor platåbre med mange brearmar og er den største breen på fastlandet i Europa. Nasjonalparken inneheld òg mange andre mindre brear.
Trolltunga og Preikestolen
Trolltunga i Odda og Preikestolen utenfor Stavanger er eksempler på flotte attraksjoner du kan gå tur opp til. Her er fantastisk utsikt blant stupbratte fjell, virkelig fascinerende. Preikestolen er 604 meter høy og ligger som en prekestol over Lysefjorden. Den ble trolig dannet ved frostsprenging i den tid da isbreen lå ved og like ovenfor selve stolen, det er 10 000 år siden. Preikestolen som turistmål ble oppdaget rundt 1900. Trolltunga er et bergutspring som «henger» 350 meter over Ringedalsvannet i Skjeggedal. Utsikten fra Trolltunga er mildt sagt spektakulær, og følelsen når du går ut på Tunga er en fjellopplevelse du vil huske i lang tid.
Vigelandsparken i Oslo
Oslo har flere flotte attraksjoner som Vikingskipmuseet, Nasjonalgalleriet med blant annet bilder av Munch, hoppbakken Holmenkollen, Frognerparken, Vigelandsparken som er en park med flotte skulpturer og mye mer.Monolitten, som stod ferdig i 1943, er omkranset av 36 figurer i granitt som alle viser mennesker i forskjellige livsfaser. På Monolittplatået har du vid og flott utsikt over Oslo by. Figurene, symbolene og hele stedet innbyr til refleksjon og ettertanke. Fontenen er plassert på en mosaikkbelagt plass. Seks menneskefigurer bærer et kar som utgjør selve fontenen. Sinnataggen finner du på broen over Frognerdammen. Sinnataggen er en av Vigelands mer berømte figurer. Den sinte gutten ble kidnappet en høstnatt på nittitallet, han ble da gjenstand for mye oppmerksomhet. Smijernsporter med figurer av mennesker, dyr og drager, omgir Monolittplatået og hovedinngangen. Vigelandsparken er Oslos største attraksjon.
Solastranda
Når man tenker på Norge så kommer man kanskje ikke på at Norge faktisk har fantastiske sandstrender hvor det bedrives mye vannsport som surfing og kiting.  Solastranden er utenfor Stavanger  men det er hundrevis av strender i hele Norge hvor du kan bade eller drive vannsport. Det er ikke akkurat sydentemperatur men godt brukendes på sommerstid. Solastranden er en 2300 meter lang sandstrand i Sola kommune Rogaland. Stranden ligger like ved Stavanger lufthavn og Solastranden golfbane. Stranden er et svært populært utfartsområde for befolkningen på Nord-Jæren. Stranden er svært langgrunn og det gir gode forhold for brettseilere. Femina.no har kåret stranden Norges vakreste og Sunday Times har kåret den til verdens 6. beste.
Bergen

 
Bergen er kjent som porten til fjordNorge. Denne byen gir besøkende mange opplevelser og er en flott by å dra på bobiltur til. Du kan dra opp på fløifjellet med fløibanen og få en fantastisk utsikt over byen. Herfra er det også fine skogsturer innover fjellet. Ulrikbanen er også en kabelbane du kan bruke for å komme opp på fjellet Ulriken. Bergensområdet har også Fantoft stavkirke, Ole Bull`s hjem Troldhaugen og for ikke å glemme det flotte fisketorget i sentrum av Bergen.
 
 
Nidarosdomen i Trondheim
Den levende universitetsbyen Trondheim er et knutepunkt for teknologi og kultur. Her er også den flotte katedralen
Nidarosdomen, Stiftsgården og Ringve museum. Nidarosdomen i Trondheim, egentlig Nidaros domkirke, er Norges mest sentrale kirke fordi den er Olav den Helliges gravkirke. Den er i dag en luthersk domkirke og menighetskirke og betraktes både som Norges nasjonalhelligdom og som kroningskirke (selv om det ikke lenger foretas kongekroninger i Norge). I den norske Grunnloven av 1814 ble det slått fast at Kongeriket Norges regent skal krones i Trondheim. Nidarosdomen ble sist benyttet som kroningskirke i 1906, da Haakon VII ble kronet. Etter at Stortinget avskaffet kroningsseremonien, i 1908, har kirken vært brukt til signing av regenten. De norske kronregaliene har vært oppbevart i kirken, og er nå utstilt i Erkebispegården like ved.
 
 
Sørøya, Hammerfest
Sørøya er en fjellrik region du sent vil glemme. Du kan dra på vandreturer eller dra ut til Seiland nasjonalpark som omfatter noen imponerende isbreer.
Marmorslottet i Glomdalen, Polarsirkelen
Ønsker du vinteraktiviteter er dette stedet for deg. Her er det fotturer, dykking, fisking, hundekjøring, rafting og øyhopping. Oppdag huler som Setergrotta eller reis ut til Myken fyr. Du kan også dra på kystcruise eller besøke små landsbyer som f.eks Honningsvåg.
Lillehammer
Lillehammer var vertsby for de olymiske leker i 1994. Det er bare et par timers kjøring fra Oslo til Lillehammer. Her kan du oppleve skikkelig norsk vinter eller flotte sommerdager alt etter hvilken årstid du reiser på.
Ålesund
I 1904 ble Ålesund by ødelagt av brann men den ble mesterlig bygget opp igjen slik at denne pittoreske havnebyen fremstår som en av de vakreste i Europa. Byen ble bygget opp igjen i Art Nouveaustil og har masse tårn og gavler. Enten du ønsker å gå på museum, handle eller dra opp til fjellet Aksla er dette en by som har noe for alle.
 
Midnattsolen på Nordkapp
Hvis du besøker Norge om sommeren kan du oppleve midnattsola om du drar nordover til polarsirkelen. Her kan du være med på midnattsolsafari og aktiviteter som golf og fiske. Her går solen aldri ned og  det er massevis av natur å nyte og aktiviteter å kose seg med.

Annonse:

  1 kommentar til “«Må se Liste» For Bobilturer i Norge

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.