Bobilferie i Frankrike

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobil og Caravnferie i Frankrike

Frankrike er et populært land å reise på bobiltur til, landet har solrike strender, kulinariske opplevelser, vinområder og variert natur. Frankrike har noen spesielle lover og regler som det er viktig å være klar over når du skal feriere der med bobil eller caravan.

Kultur og opplevelser i Frankrike

Frankrike er rikt på kultur og opplevelser, landet har noe for de aller fleste. Ønsker du å utfordre smaksganene dine så finnes det mange muligheter for det. Når man beveger seg ut av de store byene finner man den jordnære franskmannen på kafe, der hvor gjestfriheten er ganske stor. Frankrike passer veldig godt for bobilferie, det finnes mange overnattingsmuligheter på blant annet bondegårder, slott og vanlige campingplasser. Mulighetene er mange. En av de største opplevelsene for barna er nok Disneyland Paris, en tur dit vil nok de minste huske med glede i mange år.

Frankrike er et unikt land, det er landets befolkning er svært stolte av. De har mange tradisjoner som de tar godt vare på, men ikke alle er like kjekke for utlendinger. Fortsatt er det ganske få franskmenn som forstår noe annet enn sitt eget morsmål, men med bruk av litt tegnspråk så går det seg som regel til.

Bobil i Frankrike - mange oppleveler for hele familien

Reis med bobil til Frankrike, landet har mange oppleveler for hele familien.

Veistandard og bompenger i Frankrike

Motorveiene har bompengeavgift, du trekker en billett når du kjører inn og betaler når du kjører av. Disse motorveiene har høy og god veistandard. Men flere andre mindre motorveier, tilførselsveier og sideveier er i ganske varierende stand. Flere av veiene kan virke som «Bulgaria veier» med humper, hull og svært dårlig drenering av regnvann.

Nedsatt fartsgrense i dårlig vær

Når du kjører i frankrike med bobil så er det en del ting du må være klar over, bla har landet varierende fartsgrenser når det regner, på motorveiene blir eksempelvis fartsgrensene satt ned i fra 130 til 110 km/t. Er det tett tåke settes farten ned til kun 50 km/t, noe som gjelder for alle veiene.

Andre regler og begrensninger i Frankrike

Det er ikke tillatt å parkere mot trafikken, det er påbudt med parkeringsskive i en del byer. Det er forbudt å bruke håndholdt mobiltelefon på bensinstasjoner og under kjøring. Det finnes også rundkjøringer hvor de har omvendt vikeplikt i forhold til det vi er vant med i Norge – de har vikeplikt for inngående trafikk. Det er også ting som vi som kjører bobil må være spesielt klar over, det finnes et hav av småveier hvor det er vektbegrensninger av ulike størrelser, bla hvor bobiler over 3500 kg ikke kan kjøre, og det finnes like mange småveier, innkjørsler og butikkområder hvor det er høydebegrensninger, ofte på 2,20 meter. Hvorfor de har så mange begrensninger mhp høyde vites ikke, kanskje noen lesere kan komme med innspill i kommentarfeltet nedenfor.

Påbudt med alkotester i bobilen

Frankrike har relativt dårlig ulykkesstatistikk, med bakgrunn i denne har de innført påbud om å ha alkotester i bilen. I løpet av året vil du få bot hvis du ikke har med deg godkjent alkotester (dette gjelder også for alle utlendinger og alle typer biler). Les mer om påbudet i vår artikkel «Påbudt med alkoholmåler i Frankrike».

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.