Nasjonale turistveger

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

18 Nasjonale turistveger

Statens vegvesen har utviklet 18 Nasjonale turistveger til en internasjonal turistattraksjon. Målet har vært å gjøre Norge til et mer attraktivt reisemål og styrke næringslivet og bosettingen i distriktene. Her finner du oversikten over vegene.

Nasjonale turistveger:

De nasjonale turistvegene byr på kjøreturer i variert norsk natur. Utsikten fra bobilvinduet og tilrettelagte rasteplasser med arkitektur og kunst, skal gi naturopplevelser som frister til lengre opphold og nye besøk.

Vegene er valgt med bakgrunn i strenge kvalitetskrav:

  • Varierte og unike naturkvaliteter
  • Kjøreturer som i seg selv er gode opplevelser
  • Strekninger som er alternativ til hovedtransportårer
  • Stoppunkt langs vegene som øker opplevelsen
  • Mangfoldig servicetilbud med god kvalitet
Najonale turistveger

Najonale turistveger

Arkitektur og kunst

Statens vegvesen har engasjert over 50 kunstnere og arkitekter. De former  funksjonelle stoppesteder og nyskapende løsninger som skal være robuste og eldes med verdighet.

De fleste formgiverne er norske. Unntaket er verdenskjente navn som arkitekten Peter Zumthor og kunstneren Louise Bourgeois.
Samarbeid

Turistene må få tilbud om aktiviteter, opplevelser, mat og overnatting i et omfang og med en kvalitet som står i forhold til den offentlige satsingen. For å oppfylle turistenes forventninger til Norge som feriemål, er det derfor behov for aktiv innsats fra mange aktører.

Nasjonale turistveger skal markedsføres som en samlet turistattraksjon fra 2012. Innen 2020 skal alle strekningene holde et høyt internasjonalt kvalitetsnivå.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.