Bobil ferie Island – Den Blå Lagune

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Den Blå Lagune – Island

Den Gylne Sirkelen – Gullfoss og Geysir

Den berømte Blå Lagune ligger som en oase midt i et lavaområde utenfor Reykjavík. Her kan dere nyte av det varme (36–39 ºC) og mineralrike vannet uansett årstid. Den Blå Lagune er et utebad,som får sitt vann direkte fra geotermiske kilder så dype som 2000 meter, og vannet holder den varme og innbydende temperaturen 36-39 grader året rundt. På plassen finnes dessuten en innomhus lagune og en geotermisk sauna. Den blå lagune, eller Bláa Lónið er et geotermisk spa-anlegg og det mest besøkte på Island.Blå lagun på Island bobil ferie island Vannet er rikt på mineraler og bading her skal virke helbredende på hudlidelser, som for eksempel psoriasis. Du finner spa-anlegget i lavaområdet til Grindavik kommune, som befinner seg på Reykjaviks halvøy lengst sørvest på øya. Avstanden til Reykjavik er i underkant av 40 kilometer og avstanden til Keflavik Internasjonale flyplass er ca 13 kilometer.
Den Gylne Sirkelen – Gullfoss og Geysir Island har blitt mer og mer populært som feriemål for både nordmenn og for folk i fra resten av verden. Opplever noen av Islands mest kjente attraksjoner. Møt landets naturfenomen ved de varme kildene ved blant annet Geysir, og det mektige fossefallet Gullfoss. Þingvellir er en nasjonalpark hvor verdens eldste Allting ble etablert i 930. Her er det mye historie når vi beveger oss mellom to ulike kontinentplater igjennom sprekken ”Almannagjá” hvor lover og regler ble bestemt for hele landet og folk ble dømt for sine forseelser.Gullfoss-på-Island bobil ferie island Geysir er et verdenskjent fenomen hvor varmt vann spruter flere meter rett opp i lufta med korte mellomrom, en magisk opplevelse. På Geysirsenteret like i nærheten kan man lære mer om vulkaner og Islands geologi. Strokkur geyser Island bobil ferie island Gullfoss er en av de vakreste og mest besøkte fossene på Island og faller ned i elven Þjórsá. I Skálholt kan man lære mer om landets bisper og kirkehistorie. Stopp ved et geotermisk kraftverk like utenfor Reykjavik hører også til turen og her for vi nærmere innblikk i hvordan islendingene utnytter jordvarmen. Overnatting på bondegård Islandsk bondegårdsferie er en kjede bondegårder over hele Island, som tilbyr reisende både logi og forskjellig service. Som eksempel kan nevnes hesteturer, fiske, båtturer, jakt, breturer, sauesanking og svømming. Logi tilbys på bondegårder, landlige hoteller eller i hytter. Reisende kan velge mellom overnatting og frokost i rum med eller uten privat bad, eller soveposeplass. Hyttene leies vanligvis på ukentlig basis. Islandsk bondegårdsferie tilbyr også turer med guides og kjør-selv bilturer. Les mer om bondegårdsferie på Island her. Campingplasser på Island Det er omkring 68 registrerte campingplasser i Island. De fleste åpner for besøk i begynnelsen av juni og har åpent til slutten av august / midten av september, avhengig av beliggenheten. På campingplassene varierer prisene fra omkring 700-1.500 ISK, avhengig av standard. Camping til overnatting utenfor campingplasser er tillatt, men man bør søke om tillatelse hos rette vedkommende først. Det anbefales at turister benytter campingplassene i mest mulig utstrekning. En brosjyre om overnatting og camping fåes på turistinformasjonene. Oversikt over campingplassene på Island finner du her. Etterspørselen for bobiler til utleie er høy, så sørg for at du planlegger turen i god tid og bestill din bobil før du reise. Søk og bestill leiebobil på Island her:

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.