Bobiltur i Rhindalen. Koblenz til Mainz

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobiltur – Koblenz til Mainz

Bobilferie Tyskland


Rhinen (Rhein) er Tysklands lengste og viktigste elv.
Den fruktbare elvedalen er kjent tidlig i tysk historie. Den dannet ryggraden i det vestlige Romerriket, det karolingiske riket og senere ble den en sentrale akse i Det romerske riket.
Rhinen sitt utspring er fra den den sveitsiske Rheinwaldhorn isbreen og den flyter langs Liechtensteins grense og derfra inn i Bodensjøen. Ved innsjøens vestlige ende begynner elven sin nesten 1300 kilometer lange reise til Nordsjøen. Rhinen er Tysklands travleste vannvei og farbare mellom sin munning og Basel. Rhein-Main-Donau-kanalen forbinder Rhinen med Donau og det gir en transkontinental rute fra Nordsjøen til Svartehavet.

Rhindalen

Rhinen risser seg dypt gjennom landskapet og skaper en dramatisk elvedal. Den mest naturskjønne delen er strekningen Bingen og Koblenz hvor Rhinen bukter seg gjennom fjell og passerer skogkledde lier, bratte terrasserte vinmarker og mange middelalderslott.

 A TRIP ALONG THE RIVER RHINE VIDEO.


En bobilferie langs Rhinelven gir deg mulighet til å besøke de mange slottene og andre turistattraksjoner i Rhindalen. Fordi byene langs Rhinen er relativt små, er bobilparkering vanligvis ikke et problem i nærhet av de fleste byer. Det er gode veier å kjøre på langs Rhinen i Tyskland.  Byene mellom Koblenz og Mainz  ( distanse ca. 94 km. ) kan være de beste stedene å besøke. Hvis du liker fjell dekket med slott og vingårder, vil denne delen bli en favorit.
Koblenz: En vakker universitetsby med 105.900 innbyggere ved «Deutsches Eck» der Rhinen og Mosel møtes. Utallige museer viser byens 2000 årige historie. Besøk festningen Ehrenbreitstein og Ludwigmuseet.
Boppard, hvor du kan ta deg en spasertur på torget eller kjøre stolheis som er en annen morsom måte å se de enorme vingårdene på.

Boppard, stolheis

Rüdesheim, En vakker liten by med 11.000 innbyggere ved Rhinens høyre bredd. Vinsentrum i Rhinområdet. Gode vinhus som Georg Breuer og Leitz. Den populære og folkelige smale gaten Drosselgasse syder av liv.
Assmannshausen er en hyggelig landsby som er langt mindre turistaktig enn for eksempel nabobyen Rudesheim.  Assmannshausen har mange fine  restauranter ved elven. Andre landsbyer nedover elva som er vakre og verdt å strekke på bena i er  Bacharach, Loreley eller Oberwesel. Det er veldig kjekt å ha med sykkel på disse turene og du rekker over et stort nydelig område når du sykler.
Bacharach har en flott bobilparkering ved elven hvor det også er en flott park med en stor lekeplass for barn. Et par hundre meter nedover elva er det også en liten campingplass med restaurant og alle fasiliteter. Her kan man bade i elven eller leie en liten båt. Camping Sonnenstrand
Bacharach, Germany Video

Bacharach – En vakker liten by

Det er gode veier langs begge sider av Rhinen fra Mainz til Koblenz. Du kan krysse elven flere steder med små ferjer som går hele dagen. Pris bobil + 1 ca. 8 Euro.
Ferje Rhindalen

Ferje Rhindalen

Mainz: Delstatens hovedstad med levninger fra romertiden og barokke praktbygninger fra kurfyrstenes tid. Se domkirken St. Martin, Det kurfyrstelige Slott og Det romerske Tempel.
Det er viktig å stoppe ofte for å nyte utsikten til vingårder, slott og elven med de spesielle Rhinbåtene som traffikkerer der hele dagen. Det er mange parkeringsplasser for bobiler langs hele Rhindalen og også en del campingplasser.
Når bør man reise
Høysesongen er definitivt sommeren, når liene er grønne og sola skinner. I september er mange vertshus og restauranter allerede begynne å stenge ned for vinteren.

Rhindalen Video


Tips
Besøk Rhindalen våren eller tidlig på høsten. Dalen bør være stille og været godt. I sommersesongen er det mange turister i dalen og om vinteren er det meste stengt.

Rhindalen. Koblenz til Mainz

Rimelig bobil leie Tyskland. Klikk Her

Rhineromantiske rute

Den Legendarisk Rhineromantiske rute strekker seg ca 586 kilometer på begge elvebreddene mellom Düsseldorf og Mainz , her er stedene der Tysklands mest populære, mest sjarmerende historier og legender kommer fra.

Rhine valley

Ruten går gjennom storslått natur til flotte byer som yrer av Rhinromantiske små gater og gamle flotte bindingsverkhus.
Gamle eventyr og sagaer kommer til live når du følger Tysklands største elv: alvene fra Köln , bakerens gutter på Andernach, Siegfrieds dragekamp på Drachenfels klippe, skatten av Nibelungene og den blonde havfrue Loreley.

Rhindalen. Koblenz til Mainz

Annonse: