Bobiltur til Hameln Tyskland

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Rottefangeren fra Hameln – Hameln Tyskland

En by det er verdt å stoppe i når du er på bobiltur i Tyskland

For et par år siden på vei til Rhindalen havnet vi tilfeldigvis i denne sjarmerende byen. Vi var kun ute etter en campingplass å stoppe på for en overnatting. At vi var i byen til Rottefangeren fant vi ut ganske raskt og vi kommer gjerne tilbake til denne pittoreske koselige byen.
Hameln er en by ved elven Weser i den nordtyske delstaten Niedersachsen. Den ligger i landkretsen Hameln-Pyrmont. Byen er særlig kjent gjennom eventyret Rottefangeren fra Hameln som den lokale tradisjonen daterer til år 1284.
bobilferie-werder-hameln
Hameln Tyskland byr på et historisk bybilde som er fremragende restaurert. Her finnes praktfulle bindingsverks- og sandsteinshus, mange av dem fra renessansen. Midtpunktene i gamlebyen er Osterstraße og Pferdemarkt. Mellom disse finner man små smug fulle av  sjarm   med sine kafeer, hyggelige restauranter, typiske tyske ølhager og små butikker som inviterer til hygge, rusleturer og shopping.
Tusenvis av rotter avbildet på brosteinene i byen viser veien til byens attraksjoner.
Garantert uten rotter er byens mange vakre kirkebygg, som Münster St. Bonifatius. Dette er byens eldste kirke og den stammer helt tilbake til 800-tallet. Markedskirken St. Nikolai ble også  bygget før år 1200. Her finnes også garnisonskirken, et enkelt men allikevel flott barokkbygg fra 1713. Noe godt kan man også unne seg i kjøpesenteret på fabrikkområdet til HefeHof: Her finnes biobutikker, en vinbutikk, spesialbutikker og internasjonale restauranter. En behagelig avrunding på besøket i Hameln!
muenster-st-bonifatius-licht-am-fluss
Nettsiden til byen Hameln!
 Camping Hameln
Campingplassen ligger rett over broa 5 min å gå eller sykle fra bysentrum. Den 3 stjerners campingplassen er kanskje  ikke den fineste i verden men drives av en hyggelig greker som gjør sitt for at du skal få et behagelig besøk. Campingplasen har både en god restaurant og beach bar.
Campingplatz Hameln
Campingplatz zum Fährhaus in Hameln

Kilde : www.hameln.de og germany.travel

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.