Bobiltur til Prekestolen, Kjerag

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilferie Norge

Prekestolen og Kjerag Ryfylke og Rogaland

Turen til Prekestolen er den mest populære merkede fjellruta i Norge. Det går bilvei helt fram, men et alternativ er å parkere bilen ved Øvre Revsjøen. Preikestolen, ofte feilaktig kalla Prekestolen, er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Den ragar 604 meter over Lysefjorden. Frå gammalt av hadde platået namnet Hyvlatånnå (høveltanna). Det ca 25 x 25 meter flate fjellplatået blei truleg forma ved frostsprenging for 10000 år sidan.
Prekestolen
Turen fra bobil parkeringsplassen ( dagsparkeringspris på 100 kroner. 0600 – 2200 eller 200 fra 0000 – 2400 ) til Prekestolen er egentlig ikke så langt. I avstand er det ca 3,8 km, men det vil ta ca 1 time og 30 minutter til toppen.  Parkeringsplassen er på ca 270 moh og Prekestolen er på 604 meter som betyr at det er en 330 høydeforskjell. Stien fører opp til Preikestolen har blitt forbedret seg mye, men du fortsatt trenger et par gode sko (eller støvler). Som høydeforskjellen foreslå det er litt av en stigning på noen steder så ta litt vann, litt snacks og kanskje også noen tørre klær. Finne veien til toppen er ikke et problem i det hele tatt, bare følg stien og hvis du ikke kan se en vei så du kan se etter den røde T-er. Stien varierer fra grus sti, stein og tre baner . Dyr parkering Preikestolen
På veien opp finner du også noen benker og bord som kan brukes hvis du ønsker å ta en pause og nyte noe av den maten som du har brakt sammen
Er du av dei som trur at det berre er ein ting å gjera i Preikestolområdet, nemleg å gå til Preikestolen? Feil! Her kan du gjera spanande ting dag etter dag. Bada, ro, fiska, plukka bær og sopp, studera plante- og dyreliv, rota rundt i kjempeurer, vitja skjulestadar frå krigen – og ikkje minst gå turar. Området er eit eldorado for store og små, gamle og unge. Her er spanande rundløyper i mystisk skogterreng og vil du gå for deg sjølv, loser det spesiallagte orienteringskartet deg trygt forbi trollskog, mosegrodde steinar og idylliske småtjødn.
Bobiltur Kjerag
Kjerag
Med 1084 meter ragar Kjerag høgast av alle toppane i Lysefjorden. Fjellmassivet har lenge vore mest beundra frå fjorden, men dei seinare åra har det blitt stadig meir populært å ta turstien til sjølve platået.
kjerag
Dei fleste er nøgd med å nyte utsikten over Lysefjorden frå sjølve platået, men for nokre turgåarar er høgdepunktet å bli foreviga på Kjeragbolten, ei rund steinblokk kilt fast i ein fjellsprekk. Kjerag har også blitt eit populært mål for fjellklatrarar og basehopparar.
Den offisielle brosjyren for Ryfylke med m.a. Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden. Du kan få han på norsk, tysk eller engelsk. Klikk Her
Bobilparkering Lysefjordsenter helst etter kl. 2000 når senteret er stengt. Det er enkelt å finne frem til Lysefjordsenteret: Riksvei 13 fra Sandnes til Lauvik og 10 minutter fergetur over Høgsfjorden til Oanes, derfra er det bare 300 meter til deres innkjørsel. bobilparkering lysefjord Det er ikke mer enn 25 minutter med bil fra Sandnes, 40 minutter fra Stavanger eller Sola og 20 minutter fra Tau.
Parkeringen er på et rolig område rett ved sjøen med nydelig utsikt mot Forsand. Det er rikelig med gode benker hvor man kan sitte ute og nyte kvelden. Det er oppstillingsplass til 6-7 bobiler ved parkeringen.
 

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.