Kjøring på europeiske motorveier

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobil kjøring på europeiske motorveier

Bobil ferie Europa

Motorveier går for å være de sikreste veiene, men de krever også mye av sjåførene. Dette gjelder å ta spesielle hensyn til bilen, deg som er sjåfør og til andre trafikanter, slik at du får en sikker og hyggelig tur nedover kontinentet. Her følger det noen tips for kjøring på europeiske motorveier.
Å kjøre bil på motorveiene i Europa – autobahn i Tyskland, autostrada’en i Italia, osv. – er noe annerledes enn å ferdes på norske motorveier. Selv om motorveiene er de sikreste veiene, kreves det likevel god oppmerksomhet av sjåførene. Vær spesielt oppmerksom på avkjørsler og påkjørsler til motorveien, rasteplasser og bensinstasjoner. Vær ekstra oppmerksom ved veiarbeid.2009-09-02
I Tyskland anbefales det maksimal hastighet på 130 km/t. På noen strekninger gjelder spesielle fartsgrenser, bla rundt områdene Hamburg, Bremen, Frankfurt og München. Unngå bøter ved å følge med på speedometeret, spesielt i områder med spesielle fartsgrenser.
Kjør alltid i høyre fil – eventuelt i den filen lengst mot høyre som holder din hastighet. Venstre fil er kun for forbikjøringer, som bør skje så raskt som mulig. (Pass også opp for bilister som ikke overholder dette, når du selv kjører i høy hastighet i venstre fil).
Hyppig hvile anbefales, faktis så ofte som hver annen time.
Tips for kjøring på europeiske motorveier
Kontroller oljen med jevne mellomrom, for eksempel når du fyller drivstoff. De fleste bobiler har alarm/varsel ved for lavt oljenivå.
Uansett hvor mange filer det er på motorveien er det en god regel å holde til høyre. Bobiler har strengt tatt ikke noe å gjøre i venstre fil. Du kan bli innhentet av lynraske biler med store motorer i 200 km/t. Bli derfor ikke liggende i venstre felt – det skal bare brukes til forbikjøringer – når veien er klar. Bruk speil, øyne og ører. Det er forbudt å kjøre forbi på høyre side/ fil på motorveien, med mindre det er kødannelse og trafikken tilsier det.motorway620_2095746b
Hold avstand til bilen foran deg. Husk på tre sekunders regelen, den gir ca 80 meter avstand ved 100 km/t.
Senk farten når du nærmer deg på- og avkjørsler på motorveien slik at du rekker å lese skiltene (uten å hindre trafikken eller skape farlige situasjoner), da unngår du å kjøre feil.
Har du kjørt for langt på motorveien? Kjør av på neste avkjørsel og kjør tilbake. Ikke under noen omstendigheter må dere prøve på å rygge eller snu!
Ved trafikkkork og kødannelser kan det være lurt å varsle biler bak med hjelp av nødblinken, dette er vanlig praksis.
Ved veiarbeid må du legge merke til varselskilter og kjøre forsiktig. Hold til deg til høyre fil, denne er som regel bredere enn venstre fil.
Ved stopp på grunn av ulykke eller uhell – hold godt til høyre eller eventuelt til venstre mot midtrabatten.for å hjelpe redningsbiler med å få fri passasje.
Du er selv ansvarlig for og pliktig til å ha nok drivstoff. Bensinstasjoner er som regel godt skiltet. Går du tom og må stoppe, da skal du bruke varseltrekanten. Det er straffbart å ikke bruke varseltrekant.
Vær oppmerksom på værforandringer. Spesielt vannplaning og tåke forårsaker mange ulykker. Senk farten ved nedbør.
Merk deg at det som regel er mye trafikk på Tysklands autobahn. Til tross for at det er ”Fahrverbot” for de fleste type lastebiler fra fredag kl. 22 til søndag kl. 22, er det likevel mest effektivt å kjøre bil på ukedagene (eller om natten). Lørdag og søndag finner nemlig alle ”weekend-bilistene” veien ut av garasjen.
Hvis du av en eller annen grunn trenger hjelp langs motorveien, så finnes det nødtelefoner med jevne mellomrom. Du finner hvite markeringsstolper som står ved veikanten, disse er markert med en svart pil som viser retningen til nærmeste telefon.
Husk riktig sikring av last og bagasje i bilen.
Kilde: NAF

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.