Få ren bil innvendig

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Få ren bil innvendig

Ren bil innvendig. Du nøyer deg kanskje med støvsuging og tørk av dashbordet? Da bør du teste effekten av aircondiotion-rens og skumrens av setene.

– Mange bileiere lar det gå litt for lenge mellom hver gang inventaret i bilen får en skikkelig rengjøring. Det er viktig at du ikke kjører rundt med støv og smuss, som virvles opp hver gang du setter deg i bilen, sier Frode Jørgensen i Biltema.

Få ren bil innvendig

Få ren bil innvendig

Behovet for rengjøring er der hele året, men mange av oss fristes mer til det nå når snøen forsvinner og sola innbyr til utendørs aktiviteter. Det merker Biltema på salget av bilpleieprodukter.

– Det er liksom ikke måte på hva man finner av småstein, brødsmuler, mynter, hundehår og gamle sjokoladepapir hvis man først går skikkelig til verks inni bilen. Premien etterpå er frisk luft og nybilfølelse, sier Jørgensen.

Ren aircondition

En god start er å rydde bilen. Deretter finner Biltemas mann fram en flaske med AC-rens. Det er et av hans beste tips til skikkelig innerenhold.

– Du lar motoren gå, åpner alle luker i lufteanlegget og setter airconditionanlegget på full guffe med kaldluft. Deretter setter du flaska på gulvet bak i kupeen og lar den spraye seg tom, sier Jørgensen.

Bilen bør stå utendørs under prosessen, alle vinduer skal være lukket, og du står utenfor. Sprayflaska tømmer seg selv på cirka ti minutter. Sprayen fjerner bakterier og mugg.

– Etterpå bytter du kupéfilteret som all inneluften renses gjennom. Noen verksteder tar 2000 kroner for en sånn jobb. Kan du den selv, slipper du unna med under 300 kroner, sier Jørgensen.

Kupefilteret sitter ofte nede, bak hanskerommet og kan være kronglete å få løs ved første gangs forsøk.

Skumlegg setene

En skikkelig rens av setene er Biltema-ekspertens andre kjepphest for renhold som går i dybden, bokstavelig talt. Igjen tar Jørgensen fram en boks, denne gang skumrens. Setene sprayes med hvitt skum, som jobber seg ned i porene.

– Når skummet har tørket inn, går du løs på setene med en børste. Etterpå støvsuger du setene. Prosessen gjør at du får med deg smusset som har satt seg så godt at støvsuging alene ikke får det med seg, sier han.

For skinneseter finnes egen skinnrens.

Se video av hvordan du kan få ren bil innvendig

Siste finish for å få ren bil

Støvsuging av gulv og rengjøring av dashbord og annet interiør er det ikke så mye hokuspokus med. Jo nøyere du er, desto bedre resultat.

Som en avslutning bør du vurdere vinylglans, en sprayflaske som gir en ekstra skinnende finish.

– Før-og-etter-effekten er slående. Sprut på interiørdetaljer i plast, gummi og kunstlær og tørk av. Behandlingen sørger også for at overflatene blir smussavvisende og antistatisk, sier Frode Jørgensen i Biltema.

Rekkefølge på interiørvask av bil og bobil:

1) Rydd.

2) Rens airconditionanlegget.

3) Støvsug gulv. Vask matter og dørterskler.

4) Rengjør seter. Bruk skum, børste og støvsuger.

5) Spraye på interiørrens og bruk børste for å få vekk det verste av skitt på dashboard, dør, koppholder, myntholder, ratt osv. Bruke klut eller wipes (fuktige engangskluter på boks) for lettere type renhold.

6) Vinduer må vaskes på innsiden også. Det finnes egne wipes for formålet, samt skum på sprayflaske som virker veldig bra. Tørk av med lofri mikrofiberklut.

7) Bruk vinylglans for ekstra fin finish.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.