Rastplatser i Sverige

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Rastplatser runt om i Sverige

Rastplatser i Sverige

Rastplatser i Sverige. Trafikverket har på sin hemsida en sökfunktion för rastplatser runt om i Sverige

Rastplatser

Rastplatser i Sverige

Rastplatser i Sverige. Runt om i landet finns drygt 350 rastplatser som förvaltas och sköts på uppdrag av Trafikverket.

Rastplatser är främst tänkta för tillfällig rast och vila. Grundregeln är att du får stanna i högst 24 timmar med husbil. Det gäller för rastplatser och skyltade P-platser utmed allmän väg på vardagar. På lördagar, söndagar och helgdagar får du stanna till nästa vardag.

Om andra regler gäller med stöd av lokala trafikföreskrifter ser du detta på en tilläggstavla under P-märket vid rastplatsen.

Standard och utrustning är lite olika på de olika rastplatserna, men det gemensamma för dem är att du ska kunna använda dem oavsett om du har något funktionshinder eller inte. Här finns också toaletter, informationstavlor, sittplatser med bord och soptunnor.

Våra rastplatser är inte till för långtidsuppställda husbilar och husvagnar utan för trafikanter som stannar en stund och kopplar av.

Planera din resa och besök någon av landets vackra rastplatser och utnyttja möjligheten till en paus på resan. Här kan du se var våra rastplatser finns, vilken standard de har och vilken service vi erbjuder.

På rastplatserna finns telefonnummer till den du kan ringa för att lämna synpunkter.

Sveriges bästa rastplatser län för län.

trafikverket.se

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.