Tre campingdestinationer I Sverige du måste besöka

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Campingdestinationer I Sverige du måste besöka

Det känns långt bort just nu, i slutet på gråa februari. Men våren är i antågande, och inom inte en allt för lång tid kommer folket hemma i stugorna att börja göra upp sina semesterplaner för sommaren. Många väljer att återbesöka en camping de har varit på tidigare, eftersom det känns bekvämt, och man vet vad man har att vänta.

Tre campingdestinationer I Sverige du måste besöka

Tre campingdestinationer I Sverige du måste besöka

Men ibland vill man bryta ett möster, och testa något nytt. Här kommer en liten guide till tre fantastiska platser runt om i vårt avlånga land där man definitivt kan känna sig säker på att ha en bra semester.

1. Hagöns Camping, Halmstad
Här, på Sveriges västkust finner man en omisstaglig klassisker i campingsammanhang. Hagöns Camping ligger precis utmed östra stranden i Halmstad. Kanske inte lika omnämnd som Tylösand som ligger på den västra delen av staden, men absolut inte dålig för det. Med närheten in till staden och möjligheten att göra flertalet dagsutflykter i området är detta en ideal campingplats. Varför inte ta en shopping-trip till Ge-Kås, blott en timmes resväg bort?

2. Umeå Camping, Umeå

Vi vet vad många kan tänkas säga, men tro oss, den norrländska sommaren är helt magisk. Beläget lite utanför Umeå, med goda kommunikationsmöjligheter för att ta sig in till staden är denna lilla pärla inget att fnysa åt. Staden har ett brett spektrum av nöjen, restauranger och möjligheter till shopping. Har ni barn som spelar fotboll så kan till exempel Umeå Fotbollsfestival vara ett utmärkt sätt att spendera tiden.

3. Lundegård Camping & Stugby, Öland

Öland, detta lilla paradis som vi finner på Sveriges östkust. Lundegårds camping är beläget nästan på mitten av ön, och här finns aktiviteter för både stora och små. Men det är närheten till Borgholm som gör denna camping till något alldeles extra. En liten stad som fullkomligt exploderar av liv under sommarmånaderna, med konserter och ett konstant vimmel av folk. Om lusten skulle falla sig på, så rekommenderas att besöka Slottsruinen och ett alltid lika givet besök på glassbaren Ölandsglass, som serverar Sveriges kanske godaste glass.

Till sist vill vi påminna alla där hemma om att göra en ordentlig service av sin husbil under våren, så att den är redo när sommaren väl nalkas (vi vill inte se några olyckor på nyheterna). Efter att ha stått i vinterförvaring under en lång tid så kan det vara bra att kolla olja, kylarvätska, bromssystemet etcetera. Hos Mister-Auto hittar man det mesta I reservdelsväg när det börjar bli dags att byta delar.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.