5-stjärnig campingplats

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Sverige har fått ännu en 5-stjärnig campingplats

5-stjärnig campingplats

5-stjärnig campingplats. Sveriges campingplatser har fått sina anläggningar klassificerade – och landets campingälskare kan glädja sig åt ännu en 5-stjärnig anläggning, Hafsten Resort och Camping i Bohuslän.

5-stjärnig campingplats

5-stjärnig campingplats

För att få 5 stjärnor krävs ett stort utbud av aktiviteter och service och en skötsel av campingplatsen utöver det vanliga. De campingplatser som nu har 5 stjärnor har alla pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna.

Är du ute efter en lyxig campingplats med pool, hög service på tomterna, restaurang och kanske en hel del aktiviteter? Eller föredrar du sällskap av naturen, ljudet från vinden i trädtopparna och att vakna till fågelkvitter? Campingplatsernas klassificeringssystem mäter vad som erbjuds på anläggningen och vilken standard den håller, för att göra gästernas val av campingplats enklare. Klassificeringen är en bedömning av områdena hygien, miljön, service, aktiviteter och events och redovisar campingplatsens utbud och standard med 5 staplar, uppdelade i 5 nivåer i varje stapel. Det sammanfattande resultatet av klassificeringen redovisas också med ett stjärnbetyg, från 1-5 stjärnor. Stjärnorna ger gästen ett snabbt besked om campingplatsens standard och staplarna ger en mera detaljerad beskrivning av vad man kan förvänta sig.

Klassificeringen genomförs av Svensk Klassificering AB på uppdrag av SCR Svensk Camping. Att delta i klassificeringen är frivilligt och förbehållet medlemmar i SCR Svensk Camping.

Klassificeringen visar att kvaliteten på campingplatsernas utbud bara blir bättre och bättre och det gäller inom alla de områden som bedöms. Det som är extra viktigt och lite av hjärtat på en campingplats är standarden på servicebyggnaderna och där har många lagt ner mycket tid, pengar och energi på att bygga nya eller renovera befintliga servicebyggnader så att de ska motsvara de förväntningar som gästerna har, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

Trender som märkts under de senaste åren är att många väljer att bygga speciella husbilstomter för det ökande antalet husbilsgäster, att ha bra tillgång till wifi på campingplatsen är viktigt och att utbudet av aktiviteter till gästerna har ökat markant.

De 12 svenska campingplatser som har 5 stjärnor är följande:

Campingplats 

Apelviken.se, Varberg
Byske Havsbad, Byske
Böda Sand, Löttorp
Daftö Resort, Strömstad
Gustavsvik, Örebro
Hafsten Resort och Camping, Uddevalla
Kneippbyn Resort Visby, Visby
KronoCamping Lidköping, Lidköping
Sonjas Camping, Löttorp
Västervik Resort – Lysingsbadet, Västervik
Pite Havsbad, Piteå
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng

För att söka stjärnor på Svenska campingplatser, gå in på Camping.se

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.