Husbilsparkering centralt i Uddevalla

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Ny husbilsparkering centralt i Uddevalla.

I veckan som gått tecknades ett avtal mellan Uddevalla Kommun och Promarina, som ska sköta underhållet av husbilsparkeringen. Platsen som just nu håller på att iordningställas ligger på Museigatan vid Kampenhof, bakom Bohusläns Museum.

Platsen beräknas vara färdig och öppna efter midsommar. Fram tills dess kommer Promarina att erbjuda platser för husbilar vid badhuset, precis som man gjort tidigare år. 20 platser kommer att erbjudas samt faciliteter såsom el, färskvatten och latrintömning. Destination Uddevalla och Promarina har varit delaktiga under processen och drivit frågan om en central ställplats under en tid. Det är ett faktum att husbilarna blir allt fler och många husbilsägare önskar ett centralt läge med tillgång till stadens utbud av restauranger och affärer. Statistik från Husvagnsbranschens Riksförbund visar att nyregistrering av husbilar för första gången 2014 är fler än nyregistrering av husvagnar.

– Vi tycker det är oerhört glädjande att Uddevalla får en riktig ställplats säger Roger Johansson, ordförande i Destination Uddevalla. ”Det är ett lyft för centrum och förhoppningsvis kommer vi att få många nya gäster redan nu i sommar, säger Roger. – -Vi ser fram emot invigningen i slutet på juni.”
Även Jerry Fors, hamnkapten på Promarina är glad över att det äntligen blir av. – Detta har vi väntat på länge säger Jerry. – Geografiskt sett ligger den perfekt, nära till Bohusläns museum och allt stan har att erbjuda.

Uddevalla den 2 juni 2014

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.