Dekktrykksensorer

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

KGK lanserer dekktrykksensorer (TPMS) på det norske markedet

KGK lanserer nå dekktrykksensorer  (TPMS) fra VDO, Beru, Schrader og Sens-It. Sensorene inneholder elektronikk som overvåker trykk, temperatur og bevegelse.

Dekktrykksensorer

Dekktrykksensorer

KGK har som ambisjon å være totalleverandør av dekktrykksensorer og med utvalget fra VDO, Schrader, Beru og Sens-It kan vi dekke så og si hele bilparken i Norge. Divisjonssjef Erik Eidem i KGK Norge AS uttaler: KGK er i stor endring og de siste månedene har vi lansert en rekke nye produktområder og nå har vi ambisjon om å bli Norges mest komplette på dekktrykksensorer. Han uttaler i tillegg: Med vår B2B e-handelsløsning www.autokatalogen.no blir det enkelt å finne riktig sensor til hver enkelt bilmodell.

Alle nye person- og campingbiler registrert etter 1. november 2014 skal være utstyrt med et system som overvåker dekktrykket på alle hjul (TPMS). Gode dekk og riktig lufttrykk er blant de viktigste sikkerhetsfaktorene for å holde bilen på veien, fordi kontaktflaten til veibanen på en vanlig bil totalt kun er på størrelse med fire håndflater. Videre er for lavt lufttrykk med på å øke drivstofforbruket vesentlig, og dermed også økt forurensing. Med dekkovervåkningssystemet Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) får man feilmelding om ett eller flere av hjulene har feil lufttrykk.

Forhåndsprogrammerte sensorer

Sensorene inneholder elektronikk som overvåker trykk, temperatur og bevegelse. De fleste sensorene monteres på felgen med ventilen stikkende ut. Sensorene fra VDO, Schrader og Beru er forhåndsprogrammerte, og passer dermed kun til de bilene de er programmert til.

REDI-serien

VDO sin nyvinning er; REDI-serien. Sensoren limes fast på innsiden av dekket og er derfor mer beskyttet mot skader, både ved montering og ved bruk, samtidig som man kan benytte en normal ventil. Plasseringen forenkler montering av dekk til felg, og sensoren kan ved behov flyttes til et annet dekk. Sensorene kommer i 3 utgaver hvor hver utgave er forhåndsprogrammert til mange forskjellig biler og biltyper. Denne serien dekker ca 60% av bilparken i Europa som har behov for slike sensorer.

Programmerbare til hver bil

Sens-It Alligator-serien er programmerbare og må tilpasses hver enkelt bil. Imidlertid er dette en rask operasjon å utføre, og reduserer lagerhold vesentlig. Sensoren kan også klones slik at den får de samme dataene som bilens originale sensor, noe som vil lette skifte mellom sommer- og vinterdekk på biler uten automatisk tilpasningsfunksjon som på f.eks. enkelte Toyota- og Renault-modeller. Felles for alle sensorene er at de behøver den samme tilpasning på enkelte bilmodeller, slik en OE-sensor også må.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.