Sikre bagasje i bobil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Pakking og sikring av bagasje i bobilen

Hvis du skal på bobilferie, bør du sjekke om bobilen er klar for turen. Usikret last i bobilen er livsfarlig!

Sikring av last i bobil og campingbil

Sikring av last i bobil og campingbil

Skal du ut å reise med bobilen må du sjekke om den er klar for turen. Usikret last er galskap. Ved en kollisjon vil for eksempel en CD spiller på 3 kg få en reel vekt på ca 90 kg!

Tester som NAF har gjennomført viser at ved kollisjoner i 50 km/t vil løse få et trykk opp til 50 ganger gjenstandens vekt. Hvis hastigheten øker, vil også trykket fra gjenstander i bobilen økes, En dobling av hastigheten vil øke trykket fra en løs gjenstand fire ganger.

Mange ulykker får mer alvorlige utfall på grunn av at lasten er for dårlig sikret. Spesielt på korte bilturer tar mang sjansen på kjøre uten å sikre last og bagasje godt nok.

Både personbiler og bobiler er blitt sikrere i de senere årene, men både bobilitster og andre bilister undervurderer risikoen for skade fra løse gjenstander som blir slengt rundt ved en ulykke.

For å sikre last, bagasje, passasjerer og fører kreves det kun enkle grep, for eksempel bør du stroppe lasten fast, bruk festepunkter, legg alle gjennværende løse gjenstander i hyller og skap. Tunge ting skal stå lavt som mulig i bobilen. Bruk innebygde kroker og festepunkt der det finnes for å hindre at tung last sklir inn i baksetet eller sklir fritt i bodelen av bobilen og forårsaker ødeleggelser. Fordel lasten fra side til side så godt som mulig og legg de tyngste gjenstandene nederst, i midten og så langt foran som mulig. Legg de letteste gjenstandene øverst, pass på at de er sikret.Ved oppbevaring av gjenstander ovenfor hyllene bør du sikre de godt.

NAF sine tester viser at med lasten sikret, kom bilens passasjerer fra kollisjonstesten uten skader. Dette viser at godt sikret last kan bety forskjell på liv og død selv ved lave hastigheter. Dette er viktig å huske på både før korte utflukter og før den lange bobilferien.

Kilde: NAF

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.