Åka utomlands i vinter

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Mer än var fjärde svensk tänker åka utomlands i vinter

Spanien i topp – Thailand gör come back

Trots det fina sommarvädret är svenskarna sugna på att åka utomlands i vinter. Flest åker till Spanien, där Gran Canaria behåller platsen som det mest bokade resmålet. Thailand gör come back med en ökning av bokningarna på 20 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol. Det visar resebyrån Tickets bokningsstatistik för vinterresor


– Thailand är ”back on track” igen. I fjol valde en del vana Thailands-resenärer att prova andra resmål, men i år återvänder de till sitt älskade Thailand igen, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Tickets bokningsstatistik visar att vinterresandet ökar med tre procent i år jämfört med i fjol, trots en viss avmattning i efterfrågan efter den rekordvarma sommaren.

– Många prioriterar vinterresan och behöver ett avbrott i vardagen för att resa bort med nära och kära, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Tickets Novus-undersökning stöder trenden att reslusten håller i sig i vinter. 44 procent av svenskarna uppger att de ska resa utomlands i vinter. Tio procent av dessa uppger att de kommer att göra två eller fler resor i vinter.

Mest ressugna i vinter är barnfamiljerna, vars bokningar ökar med 8 procent jämfört med i fjol. En anledning till detta är den förmånliga arbetstagarjulen, då det räcker med fyra semesterdagar för att vara borta två veckor och sex dagar för 18 dagars sammanhängande ledighet.

– Vi ser att barnfamiljerna reser längre bort och är borta längre tid i jul. Föräldrarna vill passa på när de kan vara ledigt länge med sina barn, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Topplista – vinterns populäraste länder*
1. Spanien (1)
2. Thailand (2)
3. USA (3)
4. Storbritannien (4)
5. Tyskland (6)
6. Mexico (5)
7. Italien (ny)
8. Förenade Arabemiraten (8)
9. Australien (ny)
10. Portugal (10)

* Avser bokningar gjorda fram till och med 6 oktober med avresa mellan den 1 november 2014 till den 30 april 2015. Förra årets placering anges inom parantes.


Topplista – vinterns populäraste resmål*
1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (2)
3. Phuket (4)
4. Teneriffa (3)
5. New York (7)
6. London (5)
7. Miami (9)
8. Krabi (8)
9. Cancún (6)
10. Berlin (ny)

* Avser bokningar gjorda fram till och med 6 oktober med avresa mellan den 1 november 2014 till den 30 april 2015. Förra årets placering anges inom parantes

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.