Ny fuktalarm løser velkjent problem

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Marerittet for bobil- og campingvogneiere: Ny fuktalarm løser velkjent problem

For bobil- og campingvogneiere er fukt det store marerittet, og utbedring av slike skader blir fort svært kostbart.
– Vi vil om kort tid lansere markedets første bobil- og campingvogn-alarm med fuktdetektor. Ved begynnende lekkasje får eieren straks beskjed, og kan iverksette reparasjon mens det ennå er en bagatell, sier styreleder Petter Quinsgaard i Avara AS.

Under slagordet «Bekymringsløst campingliv» er sikkerhetsløsninger for bobiler og campingvogner Avaras forretningsområde. Det nye komplette alarmsystemet som går i produksjon i disse dager, blir det første og eneste alarmsystemet på markedet med kontinuerlig fuktmåling i konstruksjonen.
– Det nye alarmsystemet har små, permanent monterte fuktsensorer som vil bli den nye måten å utføre fukttest på, sier han videre.

Styringsenheten i systemet.

Styringsenheten i systemet.

Kan unngå store utlegg

– Fuktskader er inntil nå bransjens store uløste problem. Fuktsensorene i vårt nye alarmsystem vil oppdage fuktinntrengning langt tidligere enn det som har vært mulig til nå. Dermed kan reparasjon gjøres før lukt og råte rekker å utvikle seg. Slik kan bobil- og campingvogneiere spares for store utlegg og avbrekk i ferier – og i tillegg unngå ekstra verdifall ved videresalg, sier Quinsgaard.
– Hvor krevende er egentlig problemet med fukt?
– Fukt omtales gjerne som selve marerittet for eiere av bobiler og campingvogner. Dette er tradisjonelt en av de mest kostbare skadene man kan oppleve, og utbedring kan i verste fall koste langt over 100.000 kroner.
Problemet fører ikke bare til store kontantutlegg, men også til vond lukt og muggsopp, og dessuten til verdifall ved salg.

Oppdager fukt når den oppstår

– Men gir ikke produsentene garanti mot fuktskader?
– Jo, men dette forutsetter årlig fuktkontroll. Det samme gjelder ved forsikringsdekning. I det mellomliggende året kan

– Alarmsystem med fuktdetektor kan spare bobil- og campingvogneiere for omfattende og dyre reparasjoner, sier Petter Quinsgaard, styreleder i Avara.

– Alarmsystem med fuktdetektor kan spare bobil- og campingvogneiere for omfattende og dyre reparasjoner, sier Petter Quinsgaard, styreleder i Avara.

fukten ha forårsaket store skader. Med vårt alarmsystem med fuktdetektorer vil fukten avsløres så snart den oppstår, og det sier seg selv at utgangspunktet for en vellykket løsning da er vesentlig bedre – og ikke minst billigere.
De trådløse batteridrevne sensorene er små, og plasseres lite synlig rundt om i bobilen eller campingvogna.
De måler fukt mange ganger daglig, og sender måledata til en server. Serveren analyserer måledataene og sender eieren av bobilen eller campingvogna varsel når det observeres økende fukt over en tidsperiode. Hvert år får eieren en målerapport med tilhørende fuktsertifikat.
Brukeren kan også selv logge seg inn og hente ferske rapporter. Slik skapes etter hvert en historikk som vil være til stor hjelp når en bobil eller campingvogn skal skifte eier. Både selger og kjøper vil dermed kunne unngå konflikter i etterkant av en handel, understreker Petter Quinsgaard.

Komplett system med nye patentsøkte funksjoner

– Alarmsystemet fra Avara har også alle andre funksjoner man kan forvente av et komplett alarmsystem, med innbrudd, røyk, flere gasser, bevegelse inne og ute, samt sporing og varsling til mobil.
At systemet kan brukes i opplag uten strøm er en viktig nyhet. Systemet går i 5-15 år på egne batterier, noe som åpner for at også campingvogner endelig kan få et fullverdig alarmsystem også i opplag på fjellet uten strøm eller 12V batteri.
Falske alarmer er dessverre en annen gjenganger i bransjen, og det fører til at mange alarmsystemer faktisk ikke brukes. Derfor bruker Avara sensorer og patentsøkt funksjonalitet som skal forhindre nettopp dette. Man trenger ikke lenger å slå nattalarmen av. Dette gjøres automatisk ved hjelp av smarte nye løsninger. Alarmen utløses heller ikke når bevegelse starter innvendig.

Produksjon i Norge

– Hva med prisen?
– Prisen er konkurransedyktig. Den vil være i underkant av det mest avanserte konkurrerende systemet på markedet, som altså heller ikke har fuktsensorer, sier Petter Quinsgaard til slutt.
Produksjon av det nye alarmsystemet vil foregå i Norge, i første omgang for det skandinaviske markedet. Alarmen vil kunne kjøpes hos bobil- og campingvognforhandlere fra starten av sesongen 2021.
På det nye nettstedet avara.no kan man finne mer informasjon om bruk og egenskaper.

Godt rustet

Styreleder Petter Quinsgaard forteller at bak det Sandefjord-baserte Avara AS står gründer Rudy Steen Johansen, Bengt Heggertveit og han selv.
– Vi føler oss godt rustet, og hver av oss har lang og relevant erfaring på hvert vårt område. Ambisjonene er å bygge et solid selskap og utvikle kvalitetsprodukter, sier Petter Quinsgaard.

Kilde og bilder: Avara AS

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.