Hankook med nytt premium piggdekk

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Hankook med nytt premium piggdekk

Hankook lanserer nå et helt nytt premium piggdekk med spesielt god ytelse på is. Det nye dekket kom nylig på en sterk delt 2. plass med Continental i den siste testen Testworld har gjort i Finland. Også norske Motor benytter seg av Testworlds test.

Og best av alt: Hankook Winter iPike RS+ er vesentlig rimeligere enn øvrige premium piggdekk – kunden kan spare helt opptil 2000 kroner på 4 dekk.

Hankook med nytt premium piggdekk

Hankook med nytt premium piggdekk. Det nye piggdekket fra Hankook Tire utmerker seg spesielt med godt isgrep.

Nøkkelen til forbedringene i det nye dekket ligger først og fremst i antall pigger og piggplasseringene på dekket. Nye Hankook Winter iPike RS+ har hele 170 pigger i 22 rader på hver skulder. Dette gir en klart forbedret ytelse på isete veier i forhold til et konvensjonelt piggdekk med 130 pigger i 16 rader.

Dekket har dessuten fått en ny nordisk silikablanding for økt grep. Denne gummiblandingen styrker ikke bare grepet på vinterføre, men gir også lavere rullemotstand, noe som igjen gir forbedret drivstofføkonomi. Den gir dessuten suverent våtgrep.

– Sammenligningstester viser at det nye piggdekket har 10 prosent høyere ytelse enn et konvensjonelt piggdekk, både ved akselerasjon og ved bremsing på isete underlag, sier Rune Hjelvik i Super Dekk Service i en kommentar.

Han legger til at dekkstrukturen er med på å understreke at dette er et premium vinterdekk for nordiske forhold:

– Gummiblanding og pigger er nevnt. I tillegg sørger sømløst belte for optimal stivhet i slitebanen og forbedrede kjøreegenskaper. Den ekstra brede stålbelteforsterkningen bidrar også effektivt til dette, mens en balansert stammeprofil minimerer vridning og gir mer stabile dekksider.

High-Hardness Bead Filler gir bedre veigrep og styrerespons, mens forbedret bead wire øker kvalitet og levetid, sier Hjelvik.

Hankook Winter iPike RS+ henter mye av sitt imponerende grep på is og snø fra de aggressive 2-i-1 mønsterblokkene. 3D-seiper øker kjørestabiliteten ved å minimalisere bevegelse i blokkene. Spesielle lensehull bedrer egenskapene i snøsørpe ved å suge opp vann og sørpe fra kjørebanen ved kontakt, og pumpe dette ut igjen etterpå. Mønsterets utforming er også meget effektivt for å lense unna vann mellom dekk og vei.

Den spesielle etterligningen av fotavtrykket til en sibirsk husky i slitebanemønsteret styrker grepet på snø, og bedrer bremseevnen på isete veier betydelig.

Hankooks vinterdekkutvalg for nordiske forhold omfatter også det piggfrie alternativet Winter iCept iZ, som ikke minst har meget gode egenskaper på snø. Tredimensjonale skulderblokker fordeler trykket jevnt over skulderkantene, mens 3D-seipinger stabiliserer mønsterblokkene og gir meget god styrerespons.

Dekket har spesielt gode bremseegenskaper på is, takket være blokkmønster som er inspirert av fotavtrykket til en sibirsk husky.

Med en årsproduksjon på 92 millioner dekk i 2014, er Hankook allerede en stor – og voksende – dekkprodusent. Hankook er dessuten en av verdens tre mest effektive dekkprodusenter, målt i omsetning pr. ansatt.

Dekk for det europeiske markedet, og til originalmontering hos ledende bilprodusenter, utvikles spesielt ved Hankooks regionale tekniske senter i Hannover i Tyskland. Produksjon for Europa skjer i selskapets topp moderne fabrikk i Rácalmás i Ungarn. Denne fabrikken ble åpnet i 2007, og utvides stadig. For tiden er årsproduksjonen 19 millioner dekk til personbiler, SUVer og lette lastebiler, og antall ansatte har passert 3000.

Selskapet har fem utviklingssentre over hele verden, og åtte høykapasitets produksjonsanlegg i Korea (2), Kina (3), USA, Ungarn og Indonesia. Det europeiske hovedkontoret ligger i Neu-Isenburg nær Frankfurt am Main.

Hankooks produkter er i salg i mer enn 180 land, og antall ansatte var ved siste årsskifte ca. 21 000.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.