Camping i Halland

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Camping i Halland: Sveriges familievennlige riviera.

En fire timers bobiltur fra grensa ligger det strandnære campingparadiset Halland. Her finner du flust av spennende aktiviteter og fine familievennlige campinger i naturskjønne områder.

Tjuvahålan. Foto- Destination Halmstad

Tjuvahålan. Foto- Destination Halmstad

Halland har ikke fått tittelen «Sveriges riviera» uten grunn. Stedet er velsignet med noen av Sveriges lengste og vakreste sandstrender, som passer perfekt for ferieglade barnefamilier. I regionen finnes det en rekke fine campingplasser i nærhet til både havet og stranden

Nedenfor tipser vi om flotte steder og campinganlegg kun et steinkast fra sandkorn og bølgeskvulp:

Halmstad

Halmstad er Halland-regionens største by og stedet er kjent for sine lange sandstrender og hele tolv ulike golfbaner. Her finnes det en deilig kombinasjon av liv og røre og avslapping. Hopp på sykkelen for en utflukt til Möllegårds naturreservat for å smake på World of Ricardos italienske is. Eller ta utfordringen og test ut fart og spenning i Halmstad Wake Park, som er bygget i et gammelt steinbrudd, rett ved siden av den koselige småbåthavnen.

Tylösand. Foto- Destination Halmstad

Tylösand. Foto- Destination Halmstad

Halmstads meste kjente strand heter Tylösand og ligger 8 kilometer utenfor byen. Stranden kjennetegnes av kritthvit sand og fire kilometer med bølgende sanddyner. På solskinnsdager trekker tusener av strandløver ut hit og mange blir igjen på kvelden for den berømte After Beachen på Hotel Tylösand. For litt roligere stemning anbefalesstranden Svärjarehålan, den er dessuten også handicapvennlig.

Camping:

First Camp Tylösand

Et steinkast fra Tylösand strand ligger familiecampingen First Camp. Campingen kan tilby en fantastisk beliggenhet til havet og mange ulike tilbud og opplevelser for barna. Her finnes både barneklubb og et stort lekeområde med trampoline, klatrevegg og linebaner som barna kan bryne seg på.

Les mer her

Varberg

Lille Varberg har blitt et populært sted blant surfere på grunn av sin 100 kilometer lange kystlinje med ideelle forhold for både surfing og kiting. Hit kommer surfeentusiaster fra hele verden for å danse på de brusende bølgene

Frillesås kite. Foto- G Assner

Frillesås kite. Foto- G Assner

Camping:
I Varberg finnes et stort utvalg av ulike campinger, hvor flesteparten av de ligger nær havet. De familievennlige campingene EspevikKärradal og Stårvalla er godt tilrettelagt for barn, mens Getteröns,Björkängs og Läjets camping er større og har et stort utvalg av fasiliteter og tilbud. Sist men ikke minst huser også Varberg en av Sveriges få femstjerners campinger, Apelvikens camping.

Apelviken camping ligger ute ved Kattegatts strandlinje og skinner med sine fem fine stjerner. I takt med at campinglivet forandrer seg henger Apelviken med på utviklingen og tilbyr det lille ekstra. Campingen har et stort basseng, eget aktivitetssenter, barneklubb, surfekurs, vanngymnastikk, yoga, danseklasser, innebandyskole og poolparty på sin imponerende liste over tilbud og aktiviteter. Restaurant Solviken serverer deilige retter og bestiller du rodizio, får du oppleve et herlig brasiliansk grillkonsept utenom det vanlige

Les mer om camping i Varberg og Apelviken her og her

Kungsbacka

Første stopp i Halland etter Göteborg er Kungsbacka. Den lille byen kan friste med fine badesteder og opplevelser ute i det fri. På Gottskär kan du bade fra salte svaberg, kjøpe is i iskaéen eller nyte en middag på Hamnkroen med herlig havutsikt. Smarholmen er en av Kungsbackas mest populære badeplasser og her finnes det både klipper og en langgrunn sandstrand perfekt for sandslottbygging.

Åsa. Foto- G Assner

Åsa. Foto- G Assner

Kunsbacka byr på fantastiske tur- og sykkelstier, vakre naturreservat og 20 ulike fiskeplasser. Hvis du føler for å oppleve kysten til fots er Åsa kystpromenad en nydelig vandringsled med mange fine badesteder underveis. I Askhults by kan du oppleve bondesamfunnet slik det var i gamledager og et besøk til ærverdige Tjolöholms slott er også et must.

Camping: 

Rörviks camping ligger i et rolig område nær naturen og havet, med barnevennlige strender og herlige klipper. På området finnes det fotballbane, sandkasse, boccia bane og stor flater å leke på.

Les mer her

Vallersvik camping ligger ved havet og de vakre strendene i Frillesås. Her kan man bo i enten campingvogn, telt eller på rom i vandrerhjemmet.

Les mer her

På Åsa Camping og havsbad bor du like ved stranden, men samtidig midt i byen med gangavstand til restauranter, butikker og bakeri.

Les mer her

Les mer om Kungsbacka her

Laholm

Laholm kan skryte av Sveriges lengste sandstrand på 12 kilometer, og med Hallands største elv og drøssevis av innsjøer i tillegg, er du alltid i nærhet av vannet. Den lange sandstranden er også et yndet sted for vindsurfere og stranden er delt inn i egne vindsurfingssoner. Laholm er Hallands eldste sted med aner helt tilbake til midten av 1200-tallet.

Strandstugorna i Mellbystrand.Fotograf Christel Lind

Strandstugorna i Mellbystrand.Fotograf Christel Lind

Camping: 
Mellbystrand og Skummesløvsstrand er kommunens barnevennlige sommerperler. I Mellbystrand tilbyr den strandnære campingen Marias Camping/Bengts stugby overnatting og fasiliteter godt tilpasset barnefamilier. På Skummesløvsstrand finner du 400 meter fra havet en unik økocamping som er bygget opp med miljøvennlig og moderne teknikk.

Les mer her og her

Bobilutleie i Sverige

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.