De beste campingplassene i Sverige

De beste campingplassene i Sverige

At vi nordmenn setter pris på en god campingferie er det ingen tvil om. Samtidig pakker vi utstyret og reiser stadig oftere over grensen for å oppleve det Sverige har å by på av campingmuligheter. Av de 3,3 millioner gjestedøgnene nordmenn gjør i Sverige hvert år står camping for mer enn to millioner av disse. Nedenfor presenterer VisitSweden en oversikt over deres topp ti grensenære campinger.

Sveriges beste campingopplevelser

Sveriges beste campingopplevelser

En fersk undersøkelse gjennomført av VisitSweden bekrefter at nordmenn gjerne reiser til Sverige med bil. Svært mange tar turen til nærliggende campingplasser på andre siden av grensen, og nyter et bredt spekter av overnattingsmuligheter og aktiviteter – som også er mer lommebokvennlige. For å hjelpe nordmenn med ferieplanene denne sommeren har VisitSweden samlet en oversikt over noen av de mest populære campingtilbudene blant nordmenn i Sverige. Ta del i sydenstemningen i Nord-Sverige, utforsk kulturlivet i Dalarna eller nyt late dager på svabergene i Bohuslän.

Nordmenn-garanti i Nord-Sverige
Nordlendingene foretrekker å reise tvers over landet til Sveriges solfylte østkyst, også kjent som «nordlendingenes sydenparadis» – ettersom man kan boltre seg i milevis med langgrunne strender. Beliggenheten sørger også for varme temperaturer og solfylte dager. På campingplassene her er det nesten nordmenn-garanti – ofte er så mange som 90 prosent av gjestene nordmenn i juli måned. Foruten strendene finnes byliv med shopping og restauranter, samt et stort tilbud av friluftsaktiviteter i fjellene og marka omkring.

First Camp Luleå
På First Camp Luleå bor man naturskjønt i hytteområdet eller på campingplassen rett ved Luleälven. Her er det gode muligheter for de som ønsker å prøve fiskelykken. Utveksling av dagens fiskeskrøner foregår i områdets vedfyrte badstue, som kan bookes i forveien. Ved campingen kan barna teste svømmeferdighetene langs den langgrunne sandstranden, eller søke mer action på det populære Arcusbadet med ulike bassenger og vannrutsjebaner. I Luleå finnes også Gammelstads kyrkstad, som er på UNESCOs verdensarvliste og representerer en av verdens mest bevarte kirkebyer. Her finner du mer enn 400 hus og Norrlands største middelalderkirke.

www.firstcamp.se

Byske havsbad
Utenfor Skellefteå ligger en av Sveriges 5-stjerners campingplasser, og en av de mest populære destinasjonene for feriesultne nordlendinger. Spør man gjestene hvorfor Byske havsbad har blitt så attraktiv for camperne, er svarene mange – de lange sandstrendene, det brede tilbudet av aktiviteter på land og til vanns, fiskerestauranten Lanternan, i tillegg til de mange ulike boalternativene. Mens de som ønsker å nyte et stille og rolig liv kan slappe av på stranden, la seg inspirere på musikkcafé eller koble av med laksefiske i Byskeälven, kan de som ønsker å heve adrenalinet utfordre svenskene i sandvolleyball, tennis, teste kjøreferdighetene på elbilbanen – eller sjekke ut BMX-banen.

www.skelleftea.se

First Camp Umeå
Umeås mest populære destinasjon for campingturistene ligger i Nydala fritidsområde, og holder åpent året rundt. Et moderne servicesenter og et stort knippe aktiviteter for alle aldere og interesser sørger for de høye besøkstallene. I nærheten ligger også Umelaguns tempererte utendørs eventyrbad og Nydalsjöns fine sandstrender. Blir det behov for en timeout fra campingen byr Umeå på et omfattende tilbud av kultur og opplevelser – fra shopping til opera og jazzfestivaler.

www.firstcamp.se

Kulturrike Dalarna
Dalarna er kjent som Sveriges kulturelle hjerte. Her er det stor sjanse for å komme over en svensk bunad, og her bor også selve nasjonalsymbolet Dalahästen. Ønsker man å ta del i en riktig tradisjonell feiring av midtsommer, er det også hit man bør legge turen. Dalarna byr på et bredt spekter sommeraktiviteter for hele familien, med attraksjoner som Orsa Björnpark, verdens eldste dalahestproduksjon i Nusnäs og eventyr i Falu kobbergruve.

Orsa camping
Orsa Camping er et allsidig campingparadis for store og små med en av Sveriges beste badestrender – også kjent som Dalarnas Riviera. Et bredt utvalg av lekeplasser nær stranden sørger for å aktivisere de minste, mens Orsa Strandrestaurant lokker late badeløver med forfriskninger. Blir det kjedelig å ligge stille under solen tilbyr campingen på alskens aktiviteter, fra svømmeskole og eventyrgolf til elg- og beversafari, piratskole og Orsas eget campingmesterskap. Også familiens firbente venn vil trives på Orsa – stedet lokker nemlig med en egen avdeling for hundebad.

www.orsacamping.se

Friluftseldorado i Värmland
I kort avstand fra campingentusiastene på Østlandet ligger Värmland med vakker natur og sine tusen innsjøer. I sør ligger Sveriges største sjø Vänern med bademuligheter, båtliv og fiske, mens de nordlige områdene er preget av de store skogene og Sveriges sørligste vintersportdestinasjoner som Sunne og Branäs. Ikke bare er Värmland et eldorado for friluftsliv og familieaktiviteter – her kan man også ta del i kulturelle severdigheter som Selma Lagerlöfs Mårbacka, Geijers Ransäter og Rottneros park.

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik
Värmlands 5-stjernede stolthet ligger på det lille stedet Årjäng i de värmlandske skoger, i kort reiseavstand fra Oslo. Midt i NaturPark Nordmarken, i solsiden ned mot sjøen Västra Silen, ligger campingen med et bredt tilbud av ulike boalternativer. Enkelte foretrekker å bo i en liten og enkel hytte med utsikt over sjøen, mens andre koordinerer ferien med gode venner – og bor flere sammen i et «flerfamiljshus». Blant de åtte ulike boalternativene er det noe for ethvert behov og enhver smak. Uavhengig av størrelse og format på overnattingen finnes det en rekke aktiviteter tilknyttet campingen. Lei en kajakk og nyt en stille reise gjennom skogene, opplev området på sykkel eller test ferdighetene i minigolf. Under høysesongen kjører et rullerende aktivitetsskjema med minst to aktiviteter daglig i regi av stedets aktivitetsleder. Her kan de minste camperne delta i konkurranser innenfor tegning og sandslottbygging, prøve seg i femkamp, utfordre sangstemmen i singstar eller svinge dansefoten på minidisco. Poenget er at det finnes noe å gjøre for alle, store som små.

www.sommarvik.se

First Camp Karlstad-Skutberget
Et av Värmlands største ferieanlegg ligger langs Vänerns bredder med skoger, enger og natur som nærmeste nabo. Stedet er populært både sommer som vinter, mye på grunn av sitt brede aktivitetstilbud – fra frisbeegolf og beachvolley til kajakkpadling, sykkel og tråbilrace. På Skutberget finnes også det som muligens er å anse som Karlstads vakreste gym, i tillegg til basseng, badstue og mulighet for ulike avslappende behandlinger. En populær attraksjon er trolling etter laks og ørret i Vänern, hvor fangsten kan bli ganske så stor om man har fiskelykken med seg. Blir savnet etter bylivet for stort, er det bare en kort biltur inn til Karlstad med byens tilbud av restauranter, severdigheter, shopping og natteliv.

www.firstcamp.se/karlstad-skutberget

Øyhopping og svaberg i Bohuslän
Bohuslän er nesten å regne som østlendingenes bakgård, og svært mange nordmenn har et nært forhold til den svenske vestkysten med sine svaberg, idylliske øyer og skjønne strender. Fra omtrent 1050 til 1658 var Båhuslen et av Norges slottslen, og en del av Oslo bispedømme. Muligens er det er denne norsk-svenske historikken som gjør regionen så attraktiv for norske ferieturister?

Daftö Camping Resort
Daftö Camping Resort er med sine 5 stjerner å regne som en av Sveriges beste campinger. Om du bor i hytte, egen campingvogn, bobil eller telt så er Kosterhavet din nærmeste nabo. Her, ved havet rett sør for Strömstad, kan både små og store campere få utløp for sin lekenhet. Bo like brokete som en bohuslänsk røver i Piratbyn, eller ta med familien på overnattingseventyr i hytter som ligger i trærne – og som kun nås via hengebroer. Når sulten kommer sigende er deg dags for et sjørøvermåltid i en av Sveriges heftigste restauranter i piratomgivelser. Camper man her har man også tilgang til sin egen fornøyelsespark – Daftöland.

www.dafto.se

Solvik Camping
First Camp Kungshamn er en av Bohusläns mest populære campinganlegg, og ligger vakkert til mellom granittklippene og havet. Både Kungshamn og nærliggende Smögen er klassiske ferieperler, og her er aktivitetsnivået høyt under feriemånedene. På Solvik finnes det et bredt tilbud av hytter i ulike størrelser og god plass for både campingvogner og bobiler. Selve campingen er tilrettelagt for familieferien, men også i nabolaget finnes en rekke spennende attraksjoner – som Havets Hus i Lysekil, Nordens Ark og helleristningene i Tanum.

www.solvikcamping.se

Kilometerlange strender i Halland
Tar man turen fra Bohuslän og lengre sørover på den svenske vestkysten, går klippene over til kilometerlange sandstrender i Halland. Halland var frem til 1645 en del av Danmark, da det ble avgitt til Sverige som pant. I dag er området en populær destinasjon på den svenske vestkysten – så populært at det regnes som Sveriges neststørste campingdestinasjon.

First Camp Tylösand
Tar du turen til First Camp Tylösand har du sikret familien en av Sveriges vakreste strender denne sommeren. Her snakker vi riktig playa med alt det innebærer av hvite sandkorn mellom tærne, solfylte dager, bad og vannaktiviteter. Stedet byr på både campinghytter og hytter med hotellservice, samt i overkant av 400 campingtomter. Ønsker man litt ekstra luksus, kan man på Hotell Tylösand spa seg og ta en runde på kunst- og fotogalleriet, før kvelden avrundes med middag og et besøk i nattklubben. Går man lei av strandlivet ligger Halmstad kun en kort biltur fra campingen, med et stort tilbud av restauranter, opplevelser og shoppingmuligheter.

www.firstcamp.se/tylosand

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.