Fineste camping øy i Sverige

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Fineste camping øy i Sverige

Nordmenn elsker å campe hos naboen, faktisk tilbragte vi nesten to millioner netter på svenske campingplasser i fjor. Og øya Öland byr på både hvite sandstrender, campingplasser med høy standard og spennende aktiviteter for hele familien.

Camping øy i Sverige. Öland er lett å forelske seg i og det er ikke uten grunn at øya, som kalles «solen og vindens øy», har blitt en campingfavoritt hos svenskene. Lange, hvite strender og en natur som er som skapt for late og fine sykkelturer og livsnyteri, gjør øya til et sommerparadis mange vender tilbake til år etter år. Nå er det på tide at flere nordmenn oppdager denne skjulte perlen.

øya Öland byr på både hvite sandstrender, campingplasser med høy standard og spennende aktiviteter for hele familien.

Camping øy i Sverige. Øya Öland byr på både hvite sandstrender, campingplasser med høy standard og spennende aktiviteter for hele familien.

Tall fra SCB (Statistiska Centralbyrån) viser at 68% av alle nordmenn som besøker Sverige, overnatter på en campingplass. Og i juli 2014 økte antall norske overnattinger på svenske campingplasser med over 4 prosent. Når Öland kan by på noen av landets beste campingplasser, kombinert med sol, strender og god, svensk service, burde det være argumenter gode nok for å legge sommerens campingferie hit.

FEMSTJERNERS CAMPING
Sverige har elleve campingplasser som har fått tildelt toppscoren 5 stjerner. To av disse finnes på Öland, Kronocamping Böda Sand og Sonjas Camping. Du finner også flere campingplasser av 4-stjernerskvalitet. Om du ikke har egen campingvogn, husbil eller telt, tilbyr de fleste campingplassene på Öland campinghytter av høy kvalitet.

Glamping på Böda Strand 
En to mil lang hvit sandstrand, muligheten til å bo i et luksuriøst «glampingtelt» og aktiviteter for både voksne og barn. Böda Sand er et opplagt valg når det kommer til camping på sommerøya Öland. Campingplassen er velorganisert og har eget bakeri, et enormt bassengområde og et høyt servicenivå bidrar til at gjestene har en tendens til å komme tilbake mange år på rad. Realityserien «Böda Camping» ble spilt inn her og ble en hit i Sverige. Her hjemme ble serien sendt på TVNorge.
Les mer om Kronocamping Böda Sand her

Sonjas Camping 
Den prisvinnende familiecampingen feirer femti år i år, men er fortsatt like aktuell. Høy kvalitet på både «stugor» og fasiliteter gjør campinglivet til en meget behagelig opplevelse. Og heller ikke de firbente er glemt, her finnes nemlig en egen hundedusj hvor Fido kan skylle av seg sand fra stranden før han labber inn i campingvognen.
Les mer om Sonjas Camping her

AKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN 
Det finnes mer enn nok å ta seg til på Öland. Surfing i Østersjøen, dyreparker, tivoli og guidede rideturer er bare noe av det sommerøya har å by på.

Ormöga Kamelranch 
Hvis du alltid har drømt om å ri på en kamel, skal du legge turen innom kamelranchen. Gården er åpen hver dag hele sommeren, og her finnes både gris, geiter, kaniner og lama, i tillegg til kamelene. Traktorsafari og en koselig kafé er blant de andre tilbudene på gården.
Les mer her

Stall Västergården 
Er du glad i hester, er en guidet tur på hesteryggen et must når du befinner deg på Öland. Etter en introduksjon på ridebanen, rir gruppen ut på øya, hvor man får ri fritt og i sitt eget tempo. Også barn kan være med på tur, men de må være minimum ti år og over 155 cm. I tillegg bør de være hestevant og kunne ri selvstendig.
Les mer her

Ölands Djur & Nöjespark 
Den største nyheten i sommer, er apetunellene. Over hodene til de besøkende, får apene springe fritt i spesialbygde tuneller som strekker seg over parken. Tiger, løve, zebra, alligator og slanger er også blant dyrene du kan treffe her. Parken, som fyller førti år i år, byr på både tivoli, badeland, dyrepark og en safaricamp, hvor man kan overnatte.
Les mer her

Kitesurfing i Østersjøen
Ölands eldste og mest erfarne kiteskole, Ölands kitesurfers, jobber med surf året rundt og holder daglige kurs hele sesongen. Både nybegynnere og mer erfarne kitesurfere får tilpasset kurset sitt nivå. Kurslederne har god kunnskap om lokale forhold, og det er til og med vindgaranti. Så hvis det mot formodning skulle være helt vindstille i Østersjøen, betaler du ikke noe heller.
Les mer her

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.