Norske bobiler skaper farlige situasjoner

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Gammel gummi på norske bobiler skaper farlige situasjoner.

Bilbergere i Tyskland fortviler over dårlige dekk hos mange turister fra Norge, Sverige og Danmark. Gammel og stiv gummi i bildekkene gjør at de sprekker eller eksploderer i høye hastigheter på Autobahn.

Mens bilene gjerne kjører i 80 til 110 kilometer i timen på skandinaviske motorveier, kan hastighetene være betydelig høyere på Autobahn. Lange strekk i høy fart gjør at den gamle gummien i dekkene ikke tåler varmeutviklingen.

– Kjører du i 140 kilometer i timen og et dekk plutselig flerres opp, skal det ikke mye fantasi til for å forestille seg hva som kan skje, sier utenlandssjef Jens Gravdal i forsikringsselskapet If.

Norske bobiler skaper farlige situasjoner

Norske bobiler skaper farlige situasjoner. Tyske bilbergere opplever at mange bobiler fra Norge og de skandinaviske landene har så gamle dekk på bilen at gummien ikke tåler de høye hastighetene på Autobahn. (Foto: If)

Full stopp for nordmenn

Gjennom kaskoforsikringen har norske biler inkludert veihjelp i Europa, og det skjer hundrevis av bilberginger hver sommer som forsikringsselskapene hjelper til med. Det finnes imidlertid ingen statistikk over hvor mange ødelagte dekk tyske bilbergere må rykke ut til.

– Bilbergerne som jobber på oppdrag fra oss i Tyskland forteller at ødelagte dekk, motorstans og trøbbel med elektronikken i bilen, er de vanligste årsakene til veihjelp for nordmenn, sier Jens Gravdal i If.

Bobiler verst

For biler som kjører i Norge anbefaler If å skifte sommerdekk etter fire-fem sesonger på bilen, men det kan variere veldig etter hvordan dekkene blir oppbevart og hvilke påkjenninger de er påført. Skal du kjøre i høye hastigheter på tyske veier, er det spesielt viktig at du har så fersk gummi som mulig.

– Selv om slitasjen på gummien og mønsteret er liten, er det viktig å tenke på at gummiens egenskaper endrer seg over tid, understreker Gravdal i If.

Han anbefaler folk som er usikre på om dekkene bør skiftes eller ikke å rådføre seg med et dekkverksted før de drar på langtur i eller gjennom Tyskland.

– Bilbergerne i Tyskland peker særlig på at gummien i enkelte skandinaviske bobiler er gammel og dårlig. Forholdsvis liten bruk og slitasje gjør nok at mange tøyer dekkstrikken litt vel langt, sier utenlandssjef Jens Gravdal i If.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.