Norske turister skaper trøbbel på tyske Autobahn

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Norske turister skaper trøbbel på tyske Autobahn

Gammel gummi på norske biler skaper farlige situasjoner på veiene i Tyskland.

Bobil turister skaper trøbbel på tyske Autobahn. Bilbergerne i Tyskland peker særlig på at gummien i enkelte skandinaviske bobiler er gammel og dårlig.
Bilbergere i Tyskland fortviler over dårlige dekk hos mange turister fra Norge, Sverige og Danmark. Gammel og stiv gummi i bildekkene gjør at de sprekker eller eksploderer i høye hastigheter på Autobahn.
– Kjører du i 140 kilometer i timen og et dekk plutselig flerres opp, skal det ikke mye fantasi til for å forestille seg hva som kan skje, sier utenlandssjef Jens Gravdal i forsikringsselskapet If.
Lange strekk i høy fart gjør at den gamle gummien i dekkene ikke tåler varmeutviklingen. Mange bobiler i Norge er registrert for en totalvekt på 3,5 tonn, og ofte veier de nesten det uten normal last. Når bilen så fylles med passasjerer og bagasje, blir de ofte for tunge for dekkene og felgene
Gjennom kaskoforsikringen har norske biler inkludert veihjelp i Europa, og det skjer hundrevis av bilberginger hver sommer som forsikringsselskapene hjelper til med. Det finnes imidlertid ingen statistikk over hvor mange ødelagte dekk tyske bilbergere må rykke ut til.
– Bilbergerne som jobber på oppdrag fra oss i Tyskland forteller at ødelagte dekk, motorstans og trøbbel med elektronikken i bilen, er de vanligste årsakene til veihjelp for nordmenn, sier Jens Gravdal i If.
For biler som kjører i Norge anbefaler If å skifte sommerdekk etter fire-fem sesonger på bilen, men det kan variere veldig etter hvordan dekkene blir oppbevart og hvilke påkjenninger de er påført. Skal du kjøre i høye hastigheter på tyske veier, er det spesielt viktig at du har så fersk gummi som mulig. Husk å sjekke mønsterdybden på dekkene dine
 tyske Autobahn
Bobiler verst
– Selv om slitasjen på gummien og mønsteret er liten, er det viktig å tenke på at gummiens egenskaper endrer seg over tid.
– Bilbergerne i Tyskland peker særlig på at gummien i enkelte skandinaviske bobiler er gammel og dårlig. Forholdsvis liten bruk og slitasje gjør nok at mange tøyer dekkstrikken litt vel langt, sier utenlandssjef Gravdal. Bobil dekk, generelle dekk tips
Kilde: hegnar.no
Artikkel av: John Inge Seljehaug
14. juni 2017kjøre-bobil-på-autobahn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.