Campingbil.net

Energimerke på bobiler?

Skal nye bobiler ha energimerke?

For å følge kravene i merkeforskriften må selgere av nye personbiler, inkludert bobiler, plassere et energimerke på eller i nærheten av hver enkelt nye bil eller bobil som utstilles.

Energimerket skal utformes som et oppslag i A4-format som informerer om bilens drivstofforbruk og CO2 -utslipp.

Energimerket skal også inneholde opplysninger om modell og drivstofftype for den aktuelle bilen som samsvarer med opplysningene i typegodkjenningen.

Gjelder energimerking for bobiler?

Skal nye bobiler ha energimerke?

Merkeforskriften gir nærmere regler om hvordan sted som utstiller nye personbiler (bil gruppe M1) for salg eller leasing, plikter å opplyse forbrukerne om drivstofforbruk og CO2-utslipp for de utstilte bilene.

Kravene til energimerking gjelder personbiler (bil gruppe M1) som tidligere ikke har vært registrert i Norge eller utlandet, jf. merkeforskriften § 1 tredje ledd. I praksis innebærer dette at kravene til energimerking knyttes opp mot fabrikknye personbiler.

Kjøretøygruppe M1 inkluderer biler for persontransport med maks åtte sitteplasser i tillegg til førersetet. De fleste bobiler, campingbiler og enkelte andre større personbiler er inkludert i denne kjøretøygruppen.

Med andre ord gjelder energimerkingen også for nye bobiler.

Mer om Energimerking av nye kjøretøy

I tillegg skal det ha en standard tekst: «En oversikt over drivstofføkonomi og CO2-utslipp med data om samtlige nye personbiler fins tilgjengelig på www.vegvesen.no (Nybilvelger).

Formålet med bestemmelsene om Energimerking av nye personbiler

Formålet med bestemmelsene om energimerking av nye personbiler er å bidra til reduksjon av klimagasser. Det
tas utgangspunkt i at CO2 -utslippene for en stor del stammer fra personbilene. Informasjon i form av relevante og
sammenlignbare opplysninger om personbilers spesifikke drivstofforbruk og CO2 -utslipp skal bidra til at forbrukernes valg styres i retning av biler som bruker mindre drivstoff og dermed slipper ut mindre CO2.

Dette skal igjen føre til at produsentene treffer tiltak med sikte på å få ned drivstofforbruket i bilene de produserer.

Kilde: Vegvesen.no

Annonse:
Exit mobile version