Vårpuss av bil og bobil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Vårpuss av bil og bobil

Vårpuss av bil og bobil. En glede for noen, et nødvendig onde for andre. Bruker du dette som en rekreasjon, setter du kanskje av en dag, eller til og med en hel helg til dette.

Vårpuss av bil og bobil

Vårpuss av bil og bobil

For andre kan dette komme i konflikt med «tidsklemma», og det kan kanskje være lett og utsette, utsette og utsette. Eller kanskje til og med falle for fristelsen til å ta «vårvasken» i vaskemaskinen på nærmeste bensinstasjon. Ikke gjør det!

Det er faktisk med vårklargjøring av bil, som med veldig mye annet, at det er bedre å gjøre litt, enn ingenting. Sett av 30-45 minutter, så vil du få en vårklar bil, langt bedre enn noen bilvaskemaskin klarer. Og du tar vare på lakk og detaljer på en helt annen måte.

Tidsmessig kan det være fristende å kjøre gjennom en bilvaskemaskin, men går det egentlig så mye raskere? Nå på våren må du nesten sette av en halv dag, om du tar kø i betrakting. Og for hva? Maskinvask gir deg egentlig en falsk illusjon, det du får er intet annet enn en «kattavask». les hvorfor litt lenger ned, nå skal vi først se på hvordan du kan klare å gjøre en langt bedre jobb, hjemme hos deg selv på 30 minutter…

Slik tar du vårklargjøring av bobil og bil på 30 minutter!

Dersom du har en høytrykkspyler, bruker du denne. Du kan også bruke samme metode med vanlig hageslange, men pass da på og spyle lenger.

  • Legg avfetting på nedre del av tørr bil, og la avfettingen få lov til å «jobbe» noen minutter. Helst 4-6 minutter, men den må ikke tørke. Bruk en avfetting som er tixotopisk. Dvs. geleaktig, og renner dermed ikke bort. Prewash-T fra Turtle er et eksempel på en slik avfetter.
    Legg avfetting på nedre del av tørr bil

    Legg avfetting på nedre del av tørr bil

  • Legg såpe utenpå avfettingen, over hele bilen med hjelp av en lavtrykksprøyte. Slik får såpen jobbet med å løse opp skitten.
  • Spyl grundig. Her er det viktig at du starter å spyle nede, og jobber deg oppover. Dette gjør vi fordi vannet ikke skal nøytralisere såpen før vi kommer med vann-trykket. Slik vasker du mest effektivt. Pass på at du spyler så grundig at du er sikker på å få bort alt løst bøss.Lakkrens-med-clay-klut
  • Grundig lakkrens. Det som nå ligger igjen på bilen er en statisk hinne, som vi også kaller trafikkfilm, og mekanisk forurensing som piggstøv eller flyverust. Kjenner du langs nedre de av bilen, vil du nå kjenne dette som nupper. Ved å bruke en clay-klut og rent såpevann skal vi nå fjerne begge disse i en operasjon! Spray såpevann fra lavtrykksprøyten direkte inn i kluten og litt på panelet hvor du skal jobbe. Dette fungerer nå som glidemiddel til claykluten. Vask nå hele bilen med clay-siden (den sorte) mot bilen. Du vil i denne prosessen merke at nuppene «slipper» og du får en helt glatt overflate. Tilsett såpevann underveis slik at du hele tiden har god «smøring»
    Grundig lakkrens

    Grundig lakkrens

  • Beskytt bilen og bobilen. I den prosessen vi har vært igjennom nå, har vi også fjernet all beskyttelse som ligger på bilen. Vi legger derfor nå en ny, hurtig beskyttelse før vi tørker bilen. Det finnes flere typer hurtigvoks på markedet. De fleste av disse kan legges direkte på våt bil, og blir dermed en del av tørkeprosessen uten at det tar ekstra tid. CarPro HydrO2 er en berøringsfri sealer. Dvs. det eneste du gjør er å spraye den på våt, nyvasket bil, og spyler av igjen. Imponerende holdbarhet, og imponerende enkelt.
  • Tørk bilen. Det anbefales at du tørker bilen med et godt mikrofiber håndkle til slutt. Dette for å unngå vannflekker/ skjolder i lakken.
Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.