Sikre deg mot tyveri av dekk

Sikre deg mot tyveri av dekk

Piggdekkenes sus over veiene har stilnet, og vinterdekkene skal nå plasseres trygt frem til neste sesong.  – Dekk er attraktivt tyvgods, og du må sikre dem godt for å unngå tyveri, er rådet fra Mats Sæterkvist i Storebrand.

Hver vår er det bilister som får en ubehagelig overraskelse når de skal finne frem sommerdekkene. Dekkene deres er stjålet, og særlig er det dekk som har ligget i fellesgarasjer eller lett tilgjengelig utendørs som er tatt.

Sikre deg mot tyveri av dekk

Sikre deg mot tyveri av dekk

– Selv om dekkene ligger utenfor synsfeltet til forbipasserende, må du være forberedt på at de kan forsvinne om de ikke er tilstrekkelig fastlåst eller boltet til bygningen, sier Mats Sæterkvist, fagsjef Motor i Storebrand.

Storebrand Forsikring har de siste ukene fått inn flere saker der dekk er forsvunnet. En av kundene hadde oppbevart dekkene sine under en trapp utendørs. En annen kunde hadde oppbevart dekkene fastlåst i et felles garasjeanlegg. I det første tilfellet var ikke dekkene tilstrekkelig sikret, men i det andre tilfellet var de sikret i henhold til forsikringsvilkårene. Og det gir utslag på forsikringsutbetalingen.

Slik sikrer du dekkene

Om du sørger for at dekkene er forsvarlig sikret, vil du få en bedre erstatning fra forsikringsselskapet om de blir stjålet. Ekstra dekk og felger som ikke er i bruk, må oppbevares slik at tyveri forebygges best mulig. Storebrand har følgende råd om sikker oppbevaring av dekk:

  • I låst privat bygning
  • I låst motorvogn
  • Fastlåst eller boltet til vegg, tak eller gulv

Erstatning for brukte dekk

Hvis du først er så uheldig at du blir frastjålet dekkene dine, vil erstatningen henge sammen med hvordan dekkene var sikret da de ble stjålet og hvor gamle de er. Hvis dekkene er mer enn ett år gamle, gjøres aldersfradrag på erstatningssummen. Det betyr at erstatningen reduseres med en viss prosentsats for hvert år som har gått siden du kjøpte dem.

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.