Unngå disse hjulskift feilene

Skifte til vinterdekk: Unngå disse hjulskift feilene

Unngå disse hjulskift feilene. Kulda nærmer seg, og det er på tide å skifte til vinterhjul på bilen. Ifølge en undersøkelse er det over én million nordmenn som sliter med hjulskiftet.

Her er de fire vanligste feilene folk gjør.

Skifte til vinterdekk: Unngå disse hjulskift feilene

Skifte til vinterdekk: Unngå disse hjulskift feilene

Hele én million nordmenn (24%) opplyser at de ikke vet hvordan man skifter dekk på bilen, viser en undersøkelse utført av dekkforhandleren Byttdekk.com tidligere i år. I disse dager har derfor bilverkstedene travelt opp med å skifte hjul for det norske folk.

Likevel er det mange som velger å gjøre det selv, og det er flere fallgruver man skal passe seg for dersom man tar seg av hjulskiftet på egen hånd. Dekkforhandleren Byttdekk.com har samlet de vanligste feilene folk gjør på hjemmebane, for å hjelpe folk å sikre et trygt og forsvarlig dekkskift.

Fire vanlige feil

Her er de fire vanligste feilene folk gjør, ifølge Byttdekk.com:

  1. Jekket plasseres feil. Husk å sette jekket på riktig jekkepunkt, for å unngå skader på bilen eller at jekket mister festet under hjulskiftet. De aller fleste biler har punkter på hver side av bilen, mellom hjulene, som er spesielt konstruert for jekkplassering.
  2. Feil bruk av skruverktøy. Man bør bruke en momentnøkkel når man skrur på hjulboltene. Feil verktøy kan føre til for stor belastning og slitasje på festepunktene. Dette kan gjøre det vanskelig både å etterstramme, samt ved neste planlagte, eller ikke planlagte, hjulskift.
  3. Jekker opp bilen før boltene løsnes. Mange har en vane å jekke opp hjulet først, og deretter begynne å løsne boltene. Ved bruk av mye kraft, kan det i verste fall føre til at bilen beveger seg og jekket løsner. Da kan det oppstå klemulykker. Husk å alltid løsne boltene FØR du jekker opp bilen.
  4. Glemmer å etterstramme boltene. Det er viktig å huske å alltid etterstramme festepunktene etter noe kjøring. Lange kjøreturer og hardt vinterføre kan medføre at festepunktene løsner og at hjulet sitter løsere. Det kan skape farlige situasjoner på vanskelig føre.

RiktigVerktøy.no - nettbutikk for alle som elsker verktøy Vi fører Mannesmann Kraftwerk og Bosch. Fri frakt!

– Det er urovekkende at én million nordmenn sier de ikke vet hvordan man skifter dekk. Vi oppfordrer folk til å lære seg å gjøre dette selv, fordi man vet aldri når uhellet er ute. Men det er viktig at man har basiskunnskapene i orden, og unngå unødvendige feil som kan skape farlige situasjoner, sier Torkel Hallander, daglig leder i Byttdekk.com.

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.