Feilfylling på dieselbiler

Feilfylling på dieselbiler.

Muligheten for å feilfylle bensin på dieselbiler uroer norske bilister. Problemet med feilfylling er nå blitt så stort at forsikringsselskapet If endrer sine forsikringsvilkår, og igangsetter en kampanje som gir svært gunstig pris på et tanklokk, som hindrer nettopp feilfylling.

Feilfylling på dieselbiler

Slike tanklokk forhindrer feilfylling av drivstoff. Vidar Brustad, teknisk sjef i If, forteller at selskapet igangsetter en tanklokkampanje og endrer vilkårene sine

– Det har vært en enorm respons fra både bilister og bilinteresserte etter at vi i fjor høst satte søkelys i media på at det årlig skjer 15.000 feilfyllinger av drivstoff, forteller Vidar Brustad, teknisk sjef i If.

Bilister interessert i feilfyllinger

– Bilister som enten selv har opplevd feilfyllinger, bilinteresserte som er opptatt av tekniske skader ved feilfyllinger og bileiere som er opptatt av tiltak for å unngå feilfyllinger har tatt kontakt, sier Brustad.

Egen tanklokkampanje

– Dette er bakgrunnen for at vi nå igangsetter en tanklokkampanje for både egne kunder og andre eiere av dieselbiler. Vi har greid å fremforhandle en meget gunstig avtale på et tanklokk til dieselbiler, som gjør det umulig å tanke feil drivstoff. Dette er en enkel løsning på et stort problem, fremholder Brustad.

Annonse:Endrer bilvilkårene på grunn av stort problem

grunn av at feilfylling av drivstoff er et så stort problem, endrer også If sine bilvilkår. En utvidet dekning gjør at enda flere bilkunder får dekket feilfylling på sine forsikringer.

Årlig skjer det rundt 15.000 feilfyllinger av bensin på dieselbiler i Norge, og disse koster årlig rundt 155 millioner kroner. Det kan koste fra 4.000 kr og helt opp i 100.000 kroner å reparere skaden på bilene, hvis hele dieselsystemet må skiftes.

Feilfyllinger mest i to-bilhusholdninger

I følge Brustad skjer feilfyllingene ofte i to-bilhusholdninger, der den ene bilen bruker vanlig bensin og den andre diesel. Feilfyllingene skjer hele året, og misforståelser og stress i hverdagen får ta skylden, sier Brustad.

I snitt koster en feilfylling 7.000 kr, i tillegg kommer kostnader til bilberging og leiebil. – Vi ser at det er stor forskjell på hvordan verkstedene håndterer feilfyllinger i forhold til reparasjon , sier Vidar Brustad, teknisk sjef i If.

Tanklokket gjør det umulig å feilfylle drivstoff

Tanklokket gjør det umulig å feilfylle drivstoff

Gode råd ved feilfylling:

Fylt feil?

Ikke vri om nøkkelen! Få hjelp til å dytte bilen vekk fra drivstoffpumpen, og kontakt bergingsselskapet slik at bilen blir transportert til verksted for tapping og rensing av tank. Sjekk om bilberger har utstyr og kan gjøre det på stedet.

Fylt feil, og allerede startet bilen?

Stopp snarest! Du kan merke feilfyllingen ved at bilen sviver dårlig, varsellamper lyser og motoren
fusker eller lager uvanlige lyder.

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.