Campingskikk

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Campingskikk regler vedtatt av NB, NAF, KNA, NCC og RBL

Tanken med å lage dette notatet er at vi som reisende med bobil og campingvogn skal ha et best mulig forhold til myndigheter og befolkningen generelt. Vi ønsker med andre ord å tilpasse på best mulig måte vår ferie og fritidsform til allmennheten.

Norge er et ganske fritt land å feriere i, og det er derfor så mange utlendinger kommer hit.

Vi har den såkalte allemannsretten. DVS. at det er fritt tillatt for alle å ferdes i utmark til fots. Men det finnes en mengde skreve og uskrevne lover og regler en må forholde seg til både langs veg og i naturen. Det er for eksempel ikke lov å bruke motorkjøretøy utenom veg i naturen.

Langs veien er det også en rekke forhold en må ta hensyn til. Det er ikke lov å stoppe og overnatte på privat eiendom som er avmerket eller inngjerdet uten grunneiers tillatelse. Rasteplassene er primært laget for bilisters hvile. Bobileiere og vogneiere har like stort behov for søvn som lastebilsjåfører. Det betyr imidlertid at en ikke kan slå seg ned på rasteplasser for lengre tid, ei heller ikke sette opp fortelt og annet utstyr. Det er selvfølgelig ingen som motsetter seg at en rigger til bord og stoler på eventuelt grøntareal utenom parkeringsarealene. På gjennomreiser har ikke alle behov for alle tilbudene på campingplasser, eller at campingplassene er stengt før vi tar kvelden. Derfor må vi ha lov å ha noen timers opphold på rasteplassene.

Det er heller ikke ulovlig å finne seg en plass langs veien, men ikke ute i naturen om det ikke finnes vei, eller på inngjerdet privat område.

Uskrevne lover og regler

Det vil advares på det sterkeste mot å bruke parkeringsarealer ved kirker og kirkegårder som overnattingsplass, dette vil aldri bli akseptert, heller ikke søppeldunker eller vannkraner på slike steder blir akseptert brukt til friluftsformål. Boliggater og private steder bør også unngåes, bruk av slike steder blir brukt mot oss.

Avløpsvann, toaletter og søppel

Toaletter skal kun tømmes på godkjent sted, her finnes ingen unntak og brudd på det vil bli betraktet som miljøkriminalitet.

Gråvann som kommer bare fra kjøkken og vaskerom tømmes på anvist sted, eller i annet avløpsanlegg. Skal aldri tømmes i vassdrag eller naturen. Det kan jo hende naboen bruker området som drikkevannskilde.

Søppel skal kun kastes i dertil egnede beholdere, aldri i naturen eller andre steder som ikke er beregnet for søppel. Finnes det ikke mulighet for å kaste søppel på en forsvarlig måte så tar vi den med oss hjem i stedet.

Forlater vi stedene vi besøker like rene eller bedre en da vi ankom stedet kan ingen kritisere og klage på oss for forurensning.

Om alle fulgte denne veiledning vil all kritikk av vår kjære ferieform vil all kritikk bli borte, og vi får det alle mye triveligere.

Kilde: Norsk Bobilforening

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.