Campingbil.net

Bobiltur til Nyborg i Danmark

Legg bobilturen til Nyborg i Danmark

En bobiltur til Nyborg og omeng er et besøk i Danmarks historie. Nyborg by er en gammel by med mange hyggelige handlegater og med flere historiske og kulturelle severdigheter, blant annet Nyborg Slott. Slottet ble bygget på 1100-tallet og står fortsatt like flott som et naturlig midtpunkt sammen med byens vanntårn fra 1899.

Ta med bobilen til slottet i Nyborg, Danmark

Fakta om Nyborg

Nyborg er en by som ligger på Fyn i Danmark, kommunen har ca 20 000 innbyggere.  Nyborg ligger ved Storebælt og er knyttet til Sjælland via Storebæltsboren. Fra 1183 til 1413 var byen samlingssted for Danehoffet, som var landets lovgivende og dømmende forsamling. Den regnes derfor som Danmarks hovedstad i denne perioden. Erik Klipping utstedte den første danske håndfestning i Nyborg, og etter hans død ble morderne lyst fredløse der. Christian II ble født på Nyborg slott.

Det meste av eldre bygninger gikk tapt under en stor bybrann omkring år 1800.

Kart over Nyborg i Danmark (noen severdigheter og alle campingplasser i området er merket på kartet)


Vis Bobilferie i Nyborg i et større kart

Nyborg som feriemål

Har du med sykkelen bør du sykle i det lett kuperte Østfynske landskapet. Her finner du flott natur med mange små idylliske landsbyer med historiske hus og flotte herregårder. Liker du strand og vannliv er Nyborg perfekt for familier. Strendene i området er blant Danmarks beste og fineste, de ligger ikke langt fra byen. Havnefronten har i de senere år blitt utbygget med moderne bygninger som sammen med gamle severdigheter gir inntrykk av en by som tar vare på historien og hilser fremtiden velkommen.

Severdigheter i Nyborg

En bobiltur til Nyborg og omeng er et besøk i Danmarks historie.

Campingplasser i Nyborg distriktet

For mer informasjon om Nyborg – besøk visitnyborg.dk.

Annonse:

 

Exit mobile version