Bra sommar för Sveriges campingplatser

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bra sommar för Sveriges campingplatser

Det har varit en bra sommar för Sveriges campingplatser. I den årliga undersökning som branschorganisationen SCR Svensk Camping genomför bland sina medlemmar har 70 procent svarat att de haft lika bra eller bättre beläggning än förra sommaren.

Det har varit en bra sommar för Sveriges campingplatser

Det har varit en bra sommar för Sveriges campingplatser

– Det är glädjande siffror. Vi kan konstatera att branschen står stark och erbjuder en attraktiv produkt, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping.

Sveriges campingplatser står för omkring 50 procent av alla kommersiella övernattningar i Sverige under juli, årets mest semesterintensiva månad. Därför är den årliga beläggningsundersökning SCR Svensk Camping genomför en bra fingervisning på hur turismnäringens högsäsong har varit. Och det ser bra ut. 55 procent av alla tillfrågade rapporterar en ökning av antalet övernattningar.

– Vi kan konstatera att flertalet av vår medlemmar är mycket nöjda med sommaren som gått. Branschen har under de senaste åren gjort tunga investeringar i anläggningarna och det är tillfredsställande att se att det ger resultat, säger Lars Isacson.

Även för internationella besökare visar undersökningen på starka siffror – 78 procent anger att beläggningen ökat eller varit samma som förra året. De länder som toppar listan över utländska besökare på svenska campingplatser är Norge, Tyskland och Nederländerna.

En tydlig trend de senaste åren är att husbilsgästerna ökar kraftigt. Så även i år. I undersökningen uppger 46 procent att det är husbilsgästerna som står för den största ökningen. Även försäljningssiffror från husbilsbranschen bekräftar att intresset för semesterformen fortsätter att vara högt.

– Denna gästgrupp ställer delvis nya krav på anläggningarna. Och branschen satsar mycket på att svara upp genom att utveckla service och infrastruktur. Vi arbetar också för att få upp standarden på de ställplatser som byggs i flera svenska kommuner. Det är viktigt för att kunna locka fler från denna växande målgrupp, även från Europa. Målet är klart: Sverige ska vara Europas bästa husbilsdestination, säger Lars Isacson.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.