Husbil semester Danmark

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbil semester i Danmark

Husbil semester i Danmark är perfekt för en aktiv familjesemester och husbil camping.

Husbil parkering. Generellt får man enbart övernatta i sin husbil på officiella campingplatser. Dock får man gärna stanna på rastplatser för vila, likaså har de flesta rastplatser också faciliteter där man kan tömma sitt spillvatten och fylla på nytt vatten. Om inte de lokala polisföreskrifterna förbjuder det, är det också tillåtet att ställa sig på offentliga parkeringsplatser för vila. Om det är förbjudet framgår det av skyltar på platsen. I en del städer erbjuder man, under sommaren, speciella områden man kan ställa sin husbil på, medan man turistar i området. Det är också möjligt att på vissa områden sova över mot betalning. Fråga på den lokala turistbyrån om de har en speciell plats för husbilar.Husbil semester Danmark 1

Trafikreglerna i Danmark är i stort sett samma som de svenska. Bilbälte ska användas i både fram- och baksäte. Högsta tillåtna promillehalt är 0,5. Halvljuset ska alltid vara tänt (som i Sverige).

OBS! I Danmark är det förbjudet att prata i mobiltelefon under körning.

Hastighetsgränser
50 km/h i tättbebyggt område
80 km/h utanför tättbebyggt omr.
80 km/h på motortrafikled
110 eller 130 km/h på motorväg

Max hastighet för bussar är 80 km/h, lastbilar och bilar med husvagn får köra i max 70 km/h.

Husbil resa till Danmark

Färja:

Göteborg-Fredrikshamn
Restid: 2 tim (snabbfärja) alt. 3 tim 15 min       Operatör: Stena Line

Varberg-Grenå
Restid: 4 tim   Operatör: Stena Line

Helsingborg-Helsingör
Restid: ca 20 min   Operatör: Scandlines
HH Ferries

Ystad-Rönne (Bornholm)
Restid: 1 tim 15 min alt. ca 2 tim 30 min, beroende på typ av färja   Operatör: Faergen (tidigare Bornholmstrafikken)

Simrishamn-Allinge (Bornholm)
Restid: 1 tim
Operatör: Bornholm Express

Öresundsbron

Restid: ca 10 min (bil),  Operatör: Öresundskonsortiet
Pris: 360 kr enkel resa med husbil (3500kg)

Öresundsbron binder samman Sjaelland och Skåne med motorväg och järnväg. Förbindelsen är 16 km lång, varav 3,5 km är tunnel under havets botten, 7,8 km är högbro och 4 km väg på den konstgjorda ön Peberholm. Varje dag åker i snitt 37.000 personer över bron i bil /buss och 21.000 i tåg.

Husbil camping i Danmark

När du slår läger på någon av Danmarks drygt 500 campingplatser kan du vara säker på att standarden är av europeisk toppklass. Dessutom ligger många danska campingar i några av landets mest natursköna områden – de flesta så nära vattnet att ett uppfriskande morgondopp hägrar inom gångavstånd. Om du får lust att shoppa eller gå på museum är det alltid nära till närmaste stad.

Campingplatser Danmark

Campingpladser i Danmark på Camping.dk.

Visitdenmark.se

Stellpladser Danmark

 

Camping Denmark App. är en komplett guide över alla danska campingplatser direkt i din Smartphone – och den är gratis. Applikationen har många användbara funktioner, men den är först och främst enkel att använda.
Man kan hitta sin nuvarande position och därefter se vilka campingplatser som finns i närheten. På kartan kan man välja område och sedan klicka på den campingplats man önskar besöka eller veta mer om. När man klickar på den önskade campingplatsen visas:
– Antal stjärnor
– Organisation
– Öppningstider
– Telefonnummer + genvägsknapp för snabb bokning
– Länk till campingplatsens egen webbsida
– Route Planner (visar rutten, avstånden och restiden till campingplatsen från den aktuella positionen).e. Den finns på, svenska, norska, engelska, tyska och holländska Camping Denmark iPhone App och Camping Denmark Andriod App
CampDan_Velkomstskrm_6sponsorer(5)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.