Bompenger i Sverige!

Bompenger i Sverige.

Svenskene starter i disse dager med å kreve inn bompenger på to broer. De nye broene over Sundsvallsfjärden og Motalaviken er først ute med bompenger.

Bompenger i Sverige

Bompenger i Sverige

Broen over Sundsvallsfjärden.

Over Sundsvallsfjärden vil det koste 9 svenske kroner for personbiler og 20 kroner for biler og lastebiler over 3500 kg. Denne brua har vært åpen en stund, men det er først nå bompengeinnkrevingen starter. Avgiften kreves inn hele døgnet (i motsetning til i Stockholm og Gøteborg hvor det er rushtidsavgift).

Den nye broen over Motalaviken.

Transportstyrelsen krever bomavgift fra og med 1. februar 2015. Det koster 5 kroner for personbil, lett lastbil og buss samt 11 kroner for tunge lastbiler (totalvekt over 3,5 tonn) å kjøre over brua.

Bro bompenger i Sundsvall er en såkalt infrastruktur avgift. Avgiften skal finansiere bygging av infrastruktur, i dette tilfellet selve broen. Trafikverket anslår trafikk til ca 6 millioner passeringer i året og at broen i Sundsvall kan betales i sin helhet på ca 35 år.

Annonse:Hvordan virker det?

Det er en bomstasjonen montert på broen. Når et kjøretøy kjører gjennom bomstasjonenen fotograferes bilens bilskilt. Andelen elektronisk identifiserte biler er rundt 97 prosent, mens resten av bildene blir manuelt håndtert av Transportstyrelsens ansatte.

En gang i måneden sendes det ut faktura. Dette betyr at det er fet orholdsvis langt tidsintervallet mellom passeringen og inntil den må betales.

Dersom avgiften ikke blir betalt i tide være et forsinkelsegebyr på 300 SEK. Hvis du fortsatt ikke betaler avgiften må du også betale en tilleggsavgift på 500 SEK.

Gebyret belastes døgnet rundt, hele året, uten unntak. Gebyret belastes for:

Utenlandske biler og bobiler

Også utenlandske kjøretøy omfattes av bompengene. De samme reglene og avgiftsnivå gjelder også for utenlandske kjøretøy.

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.