10 tips för att hitta en billig hyrbil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

10 tips för att hitta en billig hyrbil

10 tips för att hitta en billig hyrbil

10 tips för att hitta en billig hyrbil

Om du försöker hyra bil, kommer du snart att upptäcka att priserna skiljer sig mycket åt, beroende på vilket hyrbilsföretag du väljer, men priserna påverkas även av andra faktorer som land, plats, typ av bil och årstid. Här nedan följer 10 tips om hur du hittar billigast möjliga hyrbil, vare sig du vill hyra bil i Sverige eller utomlands.

1.Boka hyrbilen online

Det lönar sig alltid att boka en bil via Internet, eftersom man då inte behöver betala administrativa avgifter till hyrbilsföretaget. Om du är på semester och uppsöker ett hyrbilsföretag på orten, kommer du nästan alltid att märka att du får betala ett högre pris än det som gäller online. Dessutom kanske ett lokalt företag inte har de mest prisvärda bilarna tillgängliga, och i värsta fall kanske du blir tvungen att nöja dig med en mycket dyrare bil, med mycket högre standard än du har behov av.

2.Boka bilen tidigt

Många inser inte att det lönar sig att vara tidigt ute, när man bokar hyrbil. De flesta hyrbilsföretag har olika prisnivåer, där det blir dyrare ju närmare startdatumen för hyresperioden man kommer. Som vi nyss nämnde, kan det även finnas fler prisvärda hyrbilar att välja på, om man bokar tidigt.

3.Jämför hyrespriserna på bilar

Det är tillrådligt att jämföra priserna för hyrbilar från olika företag. Du kan då dra fördel av de senaste och de bästa erbjudandena, och få tag på en hyrbil till lägsta möjliga pris. Men att ringa runt till olika hyrbilsföretag för att förhöra sig om hyreskostnader kan bli ganska tidskrävande. Ett bra tips är att använda en gratis onlinetjänst för prisjämförelse, som exempel Hyrbilguiden.se eller www.biluthyrning24.se:Hyrbil Det går att spara upp till 70 % genom att boka billiga hyrbilar via en webbplats som erbjuder prisjämförelser.

4.Det är dyrare att hyra bil på flygplatsen

Det är oftast dyrare att hyra bil på flygplatsen. Detta beror på att hyrbilsföretagen måste betala en avgift till flygplatsen, vilket läggs på hyreskostnaden. Därför är det vanligtvis vettigare att hyra bilen någon annanstans. Man kan exempelvis välja att hämta hyrbilen någonstans i centrum i den stad man besöker. Man måste förstås ta transportkostnaden från flygplatsen in till centrum i beaktande, när man överväger detta.

5.Billigare på helger

Det är vanligtvis billigare att hyra bil på veckosluten än under veckorna. Detta beror främst på att företag är mer verksamma under veckodagar. Den lägre efterfrågan på hyrbilar under veckosluten gör det möjligt för hyrbilsföretagen att sänka priserna som kompensation för detta. Vissa hyrbilsföretag är ganska flexibla när det gäller att avgränsa veckosluten, så att man till exempel kan hyra en bil billigt från torsdag till lördag, eller från lördag till måndag.

6.Veckohyra kan vara förmånligt

Om man planerar att hyra en bil under en period på 4­5 dagar, kan det vara en bra idé att ta reda på hur mycket det kostar att hyra en bil en vecka. Det är ofta billigare. Man kan förstås inte automatiskt ta det för givet, men priset per dag blir vanligtvis lägre, ju längre man hyr bilen. Därför kan det löna sig att hyra per vecka.

7.Välj den billigaste typen av bil

Det finns många olika typer av bilar att välja mellan, och prisnivån stiger med bilens standard. Därför är det tillrådligt att hyra en liten bil i budgetklassen. Kom ihåg att det kostar mycket mer att uppgradera till en större bil på det lokala kontoret, än att beställa hyrbilen online. Alltså är det viktigt att i förväg tänka över om man kan klara sig med en liten budgetbil, eller om man kanske i själva verket behöver en något större modell.

8.Undvikenvägshyra

Ska du hämta hyrbilen på en plats, och lämna tillbaka den i en annan stad? De flesta hyrbilsföretag tar ut en hög avgift för denna service. Dessutom har vissa hyrbilsföretag endast ett begränsat antal bilar tillgängliga för envägshyra.

9.Kom ihåg att tanka hyrbilen innan du återlämnar den

När du bokar hyrbil, är det viktigt att läsa kontraktet noga. I många fall är man skyldig att fulltanka bilen innan man återlämnar bilen vid hyresperiodens slut. Om man glömmer bort det, måste man betala en relativt hög avgift till hyrbilsföretaget. I vissa fall kan denna kostnad vara dubbelt så stor som kostnaden för att fulltanka bilen.

10.Undvik förseningsavgifter

Det är viktigt att återlämna bilen på överenskommen tid. Om du blir försenad, kommer du att få betala en straffavgift. Storleken på denna beror på vilket företag du hyrt bilen av. Om du under hyresperioden upptäcker att du behöver återlämna bilen senare än vad som överenskommits, lönar det sig alltid att kontakta företaget så snart som möjligt. Detta kan reducera förseningsavgiften. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.