Husbilsresa – Husbil Resor

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbil och Resor

Resa med Husbil – tips, råd och annat att tänka på innan ni åker

Husbilsemester tips och råd

Runt 50 000 husbilar rullar redan på svenska vägar och antalet bara växer. Allt fler väljer också att ratta sina fordon ut i Europa på semestern. För er husbilsentusiaster som planerar eller överväger en resa i Europa när vädret blir lite varmare kommer här lite tips, råd och annat att tänka på innan ni åker.
resa i Europa husbil resor
Husbil resor: Planering gör resan roligare och säkrare. Bästa tipset är faktiskt att gå in på husbilsemester.se och kika. Där finns alla fakta om regleroch avgifter för olika länder. En GPS-navigator i kombination med en vanlig vägkarta gör att man hittarutan problem och underlättar planering av nästa resmål. Kartan är bästa sättet att hålla koll på vad som fi nns längs vägen.

Detaljerade långsiktiga planer kan ofta vara svåra att genomföra men det är inte dumt att planera era inledande stopp och rutt. Reser du i högsäsong är det smart att ha bokningar där det är möjligt. Besöker ni större städer är det vettigt att undersöka att allmänna färdmedel såsom tåg, buss eller tunnelbana ligger nära campingen så man slipper köra in i trafiktäta städer med husbil, något som kan vara mycket stressfullt för många. Ett annat alternativ är att ha en liten Smart-bil på släp bakom husbilen för att göra de kortare resorna smidigare.

10 viktiga punkter på husbilresa
– Hyr en om du är nyfiken. Det är bara att slå in «hyr husbil» i en sökmotor på nätet.
– Se till att gasolflaskorna är fulla, ta med adapter för fyllning utomlands.
– Stanna inte för att sova på rastplatser längs motorvägarna, sväng av och leta reda på ställplats eller lantlig krog
– Kör du en tung husbil – tyngre än 3,5 ton – kolla reglerna för bland annat hastighet och omkörningar i varje land innan du åker över gränsen. I vissa länder är det begränsning av hastigheten även för lätta husbilar
– Glöm inte att betala om du åker på betalvägar. De finns i många länder söderut och det blir dryga böter om du fuskar. Även i det här fallet kan det vara specialregler för tunga husbilar
– Annan utrustning som bör medfölja på din resa är adaptersats, både för el och gas, då standarden för kopplingar kan skilja sig åt beroende på i vilket land du befinner dig.
– En vattenslang är ett bra tips. De som används ute på campingarna är inte alltid så fräscha.
– Ta kopior på dina viktiga papper, som körkort, pass, bankkort och bilens papper.
– Det kan vara bra att ha internationellt körkort vid husbilsresa i Europa.
– Vad som klassas som personbil och får köras i samma hastighet som sådan och på B-körkort i Sverige, är inte nödvändigtvis vad som gäller i andra länder ute i Europa. Ha koll på vikten av ditt fordon och de regler som gäller i länderna längs din färdrutt.resa i Europa husbilresa

I flera europeiska länder känner polisen inte till den av EU-godkända «före 1996»-regeln för maxvikt för svenska B-kortsförare. Därför gör du som B-kortsinnehavare klokt i att ha med dig en översättning av reglerna som du kan visa upp vid eventuell kontroll om du kör en husbil med maxvikt över 3,5 ton i Europa.
EU:s körkortsregler finns översatta till flera språk och kan köpas i bokform från EU Bookshop eller laddas ner gratis som pdf-fil. Ladda ner «Part_2» på önskat språk. Regeln finns nämnd på s 24 i pdf:en oavsett språk.

Flyg lågpris i Europa och hyr en husbil

Vill du Hyra husbil? Hyra Husbil här! Stort utbud av husbilar. Rätt pris och kvalitet

 

Det är enkelt och smidigt att köra husbil. Stort utbud av husbilar i Europa. Rätt pris och kvalitet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.