Undvika fukt i husbil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Undvika fukt i husbil

Kontrollera fukten i Husbil – Täthetskontroll Husbil. Ett problem som ägare av husvagnar och husbilar ofta kämpar med, nämligen fukt.

Undvika fukt i husbil

Undvika fukt i husbil

Det är väldigt vanligt att husbilar och husvagnar har problem med att fuktighet tränger in i skarvar eller att fuktnivån blir för hög inne i fordonet när man sover där. Kondens i en husbil på fönster, speglar och väggar kan leda till sjukdom för hela familjen . Kondens kommer från fukt i luften . Matlagning , kall luft från utanför och ånga från ett bad alla utsläpp vattenångorsom resulterar i kondens . Mögel och kvalster häckar under dessa förhållanden  Även när fordonet vinterförvaras kan kondens uppstå på grund av skiftande temperatur. Det är ofta svårt att upptäcka denna typ av skador med blotta ögat. Fukt som blir kvar i ett fordon och inte ventileras ut ordentligt kan leda till mögelskador som det kan dröja innan man upptäcker. Även om mögelallergier är ovanliga är det dock vanligt att äldre husbilar dras med fuktproblem som skadar materialen i fordonen.

Fukt och Fuktskade i Husbilar

Fukt och Fuktskade i Husbilar

I runda tal kostar en täthetskontroll cirka 500 kronor. Priset varierar självklart från serviceställe till serviceställe, men i det stora hela handlar det om småpotatis.

Hur tar man bort kondens i husbil

Det finns tre faktorer som avgör om du får kondens

  1. Nivået av fukt i luften
  2. Lufttemperaturen husbil
  3. Overflatetemperaturen

Borttagning kondensation

Undvika fukt i husbil

Undvika fukt i husbil

Om fönstret har inkopplad ventilationshål , ta bort pluggarna för att ge ventilation. Parkera din husbil och ha dörrar och fönster öppna och solen , kommer detta att dra ut fukt . Du kan öka utvinningen upp lite genom att ha en torr handduk på utsidan vägen . Under denna process , kan det verka som om luftfuktigheten går ut och kommer tillbaka , är detta eftersom det fortfarande finns fukt i akrylmaterial som skall extraheras .

Förhindra kondens

Det är viktigt att det finns tillräcklig ventilation i husbilen för att förhindra ansamling av fuktig luft inne i fordonet . Speciellt ser till att ventilations tillhandahålls av tillverkaren inte är blockerad på något sätt. Sörj för utsugsventilationgenom att lämna några luft luckor och dörrar öppna . Lämna inte vatten i vattenkokare, krukor eller behållare . Inte diska inne i husbilen som den sista natten . Har du inte en husbil varm på natten . Öka ventilationen i vått eller fuktigt väder . Kondens bör inte orsaka alltför många problem för de flesta husbilar ägare , men om delar av fönstren är våta under en lång tid , så det kan bildas mögel eller missfärgning.

Ca. värden för fukt i husbil

Normala värden:

11 till 13% under 18%: Godkänd

18-20%: se upp, här är något på gång …

över 20%: Leak?

Beträffande torkning av husbilar. Använd avfuktare och rumstemperatur. (20-22gr.) Mät fukt innan torkningen avslutas!

Tips och råd

Täthetskontroll Husbil

  • Köp inte ett husbil om den förra ägaren inte kan visa upp papper på att fukttest har genomförts.
  • På lång sikt sparar man både tid och pengar på att utföra ett fukttest.
  • Har man garanti måste täthetskontroll utföras varje år för att garantin ska gälla.
  • Spara testprotokollen. Då är det enkelt att återgå till samma punkt och se om något har förvärrats och måste åtgärdas.
  • Glöm inte att ta med serviceboken. Husbilen ska helst vara urplockad när fukttest genomförs.
  • Ställ inte husbilen plant utan låt fordonet luta så att is och vatten enkelt kan rinna av om man inte har ett kapell som täcker karossen. Om kapell finns, täck inte allt så att ventilationen stryps.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.