Frågor & Svar – Hyra Husbil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Vanliga Frågor – Husbilar

Det avgöranden för din bokning är enbart fordonsdata – antal sitt- och sovplatser, planlösning – som du anger vid förfrågan och på reserveringsbekräftelsen.

FRÅGA: Vilken körkortet behöver jag till husbil ?

SVAR: För husbil ej överstigande 3,5 ton i totalvikt (husbil inklusive last) räcker det med B-körkort. Togs dock B-körkortet innan den 1 juli 1996 (och ej varit indraget) så får man även köra husbilar överstigande denna vikt. I annat fall gäller C-körkort.

FRÅGA: Vilken husbil modell passar just dig?

SVAR: Vad gäller valet av husbil modell är det till stor del behovsstyrt. Ett äldre par har inte samma behov som en barnfamilj, exempelvis. Samtidigt har en familj som huvudsakligen planerar att äta på restaurang andra behov än en som tänker laga egen mat mestadels. Man vill se till att det finns sovplats för alla medföljande, att köket täcker de behov man har och att det inte generellt sett är för trångt så att eventuella dagar med dåligt väder inte blir för påfrestande. Inte heller är det alltid önskvärt att ha en för stor bil, då det utöver eventuell extra kostnad också är svårare när man ska parkera.

FRÅGA: Hur fungerar depositionen?

SVAR: I samband med att du hämtar ut bilen erlägger du en deposition som är uthyrningsföretagets säkerhet om något oförutsett skulle inträffa. Skulle skador uppstå på husbilen som du själv är skyldig till är detta din självrisk. Är skadan av mindre omfattning får du tillbaka mellanskillnaden mellan depositionen och reparationskostnaden. I normala fall återbetalas hela depositionen i samband med att du lämnar tillbaka bilen.

FRÅGA: Hur mycket bränsle drar en husbil och hur fort kan man köra?

SVAR: En husbil i mellanklassen drar ungefär 1,1 liter diesel per mil. Vad gäller fartgränser skiljer sig reglerna från land till land. I de flesta länderna i Europa och USA gäller samma fartgränser som för personbilar så länge som husbilen väger mindre än 3,5 ton men behagligast kör man i 90-110 km/tim.

FRÅGA: Hur kommer man från flygplatsen till uthyrningsdepån?

SVAR: I regel ligger hyrstationen inte så långt från de stora internationella flygplatserna. Är man några stycken brukar taxi vara det bästa alternativet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.