Husbil semester Island

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Hyra husbil på Island – Husbil resor Island

Husbil semester Island

Husbilkörning på Island.
Att köra husbil på Island är ett utmärkt sätt att lära känna Island.  Hyr husbilar kan hämtas direkt på flygplatsen vid ankomst eller i större städer på Island. Med husbil runt Island är du oberoende av att hitta eller förboka inkvartering. Du bestämmer själv var du övernattar och behöver aldrig packa upp resväskan. Hyra husbil är ett utmärkt sätt att resa runt och upptäcka landet i egen takt. Det är mycket lätt att köra bil själv här då tempot är väldigt lugnt och trevligt. Väljer ni att resa runt med egen husbil får ni den ultimata friheten att ta dagen som den kommer!hyra husbil reykjavik

Island är 30 mil ifrån norr till söder, 50 mil från väst till öst och har en kustlinje på 600 mil. Av de 310000 invånarna bor drygt hälften, 175 000, i huvudstaden Reykjavik med omgivningar.

Island är en vulkanisk ö. Landskapet är unikt med mäktiga fjordar, imponerande vattenfall, bubblande gejsrar, gigantiska glaciärer och ett öde högland som för tanken till månlandskap. Turistsäsongen är juni, juli och augusti.

Vägnätet
Vägnätet på Island är väl planerat och i bra skick. Ringvägen runt Island (Riksväg 1) är 1350 km lång och sträcker sig runt hela Island längs med kusterna. Detta blir en vacker rundresa för dig med husbil och tar omkring 5- 9 dagar att köra. Längden beror på hur ofta ni stannar och hur mycket ni vill uppleva längs med vägen. På Island är det förbjudet att köra utanför vägbanan.motorhome  rental in iceland

 Hastighetsgränsen
Vägarna i städerna är oftast asfalterade, och på landsbygden är det vanligt med grusvägar. Vägförhållanden varierar dock kraftigt. Hastighetsgränsen i tätorter är 50 km/h på grusvägar 80 km/h och på asfalterade vägar 90 km/h.  Att använda mobiltelefon utan handsfree är förbjudet under körning. Böterna för fortkörning är höga på Island! Se till att hålla dig inom hastighetsbegränsningarna och anpassa hastigheten beroende på omständigheterna. Ta alltid en bra karta med dig! Tänk på att anpassa hastigheten efter förhållanden. Det är lag på att använda säkerhetsbälte. Isländsk lag förbjuder varje form av körning under alkoholpåverkan.

Klimat
Även om golfströmmen har en positiv effekt på klimatet, så måste man vara beredd på alla sorters väder på Island. Islands somrar är förvånadsvärt varma, frodiga och gröna med dagar som blir längre och längre ända fram till midsommar då solen doppar sig i horisonten men går aldrig ner. I sommaren varierar temperaturen i allmänhet mellan +12 och +15 Celsius, men det är också vanligt med temperaturer upp emot +20 grader.

bluelagoon

Regnskurar är alltid möjliga men det regnar i genomsnitt mindre i Reykjavik än det gör i exempelvis London. Temperaturen på vintern ligger omkring +5 och -5 grader Celsius, vilket är varmare än man i allmänhet tror, men det kan vara mycket blåsigt.

Bensinstationer
I och kring Reykjavíkområdet har de flesta bensinstationer öppet dagligen till kl. 23:30. Öppettider på andra orter i landet kan variera från ett ställe till ett annat.

Hyra husbil i Island och upplev friheten att själva ta er till olika skiftande miljöer under en och samma semester. Vakna upp där du vill och njut av frukost i naturen

Iceland Travel Guide iPhone App och Iceland Travel Guide Andriod App

Iceland - FREE Travel Guide

Sök Husbilar i Island här! Snabbt, smidigt & enkelt.

024-trip-header-01

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.