Köpa eller hyra husbil?

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Köpa eller hyra husbil?

Köpa eller hyra husbil? Din första fråga bör vara – vad ska jag använda husbilen till? En andra fråga kan vara – hur långt, hur ofta och när planerar jag att åka? När det gäller planlösningar så är det sängarnas placering som är viktig. Vill du ha dubbelsäng eller två enkelsängar? Vet du inte vad du ska fråga om är det svårare att pricka rätt i ditt val på en otroligt diverserad marknad. Är man nyfiken på husbil tycker jag man ska hyra först. Man får möjlighet att prova på lite olika modeller och känna efter vad man själv vill ha. Att köpa husbil kostar pengar, det är helt klart en stor investering. En variant kan vara att några familjer går ihop och köper en bil tillsammans. Med det är viktigt att veta vilka behov man har.

Köpa eller hyra husbil?

Köpa eller hyra husbil?

Kan alla köra husbil?
På ett vanligt körkort idag kan man köra väldigt stora bilar som väger flera ton ( 3500kg ). Det är klart att det är annorlunda gentemot att köra vanlig personbil. Man får vara vaksam, tänka på att bilens bromssträcka blir längre i nedförsbacke och att man får gasa på lite extra uppför. Sen gäller det att ha koll på sidor och i speglar. En backkamera kan vara ett bra alternativ. Med en sådan ser man både trafik bakom sig samt får hjälp när man backar.

Hur funkar husbil?
Husbilar är rullande fritidshus med kök, toa, värme och vatten – och alla de här systemen kräver vård. Färskvatten måste fyllas på (kan oftast lösas på macken), spillvatten måste tömmas (knepigare att hitta lämpliga platser) och gasolflaskor måste bytas (med det är enkelt). Själva manövreringen är numera busenkel från en kontrollpanel där man ställer in önskad inomhustemperatur, beställer varmvatten etc. Toaletten är av samma typ som i husvagnar, en kemtoa som enkelt töms och rengörs i utslagsbackar som finns på campingar och ställplatser samt på en del rastplatser.

Vilka typer husbil?
Främst är det kompaktbilar, alkov, halv-integrerad och integrerad. En alkovmodell har sängalkov ovanför förarplatsen medan de övriga två har andra sänglösningar.

Hur är det att försäkra en husbil?
Nu börjar det komma mer och mer specifika husbilsförsäkringar.  Men man ska titta runt noga. Kanske dokumentera inredningen så att man är säker på at få tillbaka dess värde om något skulle hända.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.