Husbil semester Nya Zeeland

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbil semester New Zealand – Husbil resor New Zealand

Res till Nya Zeeland hyr husbil och upplev Nya Zeelands fantastiska landskap.

Nya Zeeland är en östat i sydvästra Stilla havet som består av två huvudsakliga landmassor (Nordön och Sydön) och ett flertal mindre öar. Landet ligger cirka 1500 km öster om Australien över Tasmanska havet och ungefär 1000 km söder om Stillahavsöarna Nya Kaledonien, Fiji. Nya Zeelands totala landareal är 268 680 kvadratkilometer. Landet är mer än 1 600 kilometer långt mätt efter nord-nordöst-axeln det sträcker sig efter.husbil semester England

Nya Zeeland har 4,4 miljoner invånare. Omkring tre miljoner bor på Nordön, och 70 % av befolkningen är av europeisk börd. Nya Zeeland-födda européer kallas ofta pākeha, och vissa maorier använder termen för samtliga icke-maoriska nyzeeländare. De flesta av de europeiska nyzeeländarna är av brittisk, irländsk eller nederländsk börd. Maorier utgör den andra största etniska gruppen.

Nya Zeeland

 Natur

Nya Zeeland är ett fantastiskt land med storslagna naturupplevelser, rikt djurliv. Landet kan till stor del jämföras med till exempel Kanada, Norge och Chile. Från snötäckta berg övergår landskapet till gröna skogar och öken. Det går att inom loppet av en timme besöka både öken, regnskog och karg kust. Det finns många arter som är endemiska. Anledningen är att Nya Zeeland skiljdes från Gondwana för 82 miljoner år sedan. Arter som ingår i Podocarpaceae, Nothofagus (Sydboksläktet), bildar hela skogar. Mycket spektakulära arter finns, då särskilt Kauriträdet, som dock är på väg att utrotas och därför åtnjuter legalt skydd.

Landet har varit befolkad bara i ca 1 000 år, men ändå har naturen tagit stor skada av människans framfart. Nu för tiden gör emellertid Nya Zeeland mer än något annat land för att behålla sin unika natur, och över 30 % av landets yta är idag naturreservat.

natur new zealand

Klima

Nya Zeeland har motsatta årstider mot de vi har på norra halvklotet. Däremot har de ett överlag betydligt svalare, nederbördsrikare och mer tempererat klimat än sin stora granne i norr, Australien. Det varierar också från norr till söder och på Sydön även från väster till öster. Under sommarmånaderna dec-feb så ser större delen av landet ett fint och soligt väder med lite nederbörd och +20-30°. Sydöns västkust får dock hela 7500 mm (lokalt ännu mer) regn per år, Sydöns bergsområden får även mycket snö om vintern och det kan bli rätt kallt.

7_642_21493_stor

Husbil

Om du ska köra hyra husbil, eller något annat fordon, i Nya Zeeland bör du ha ett internationellt körkort. Nya Zeeland är utmärkt för kör-själv-semester. Väljer ni att resa runt med egen husbil får ni den ultimata friheten och särskilt för familjer är det ett bra sätt att semestra på i Nya Zeeland. Det behövs ingen tidigare erfarenhet av camping och husbil, bara lusten att uppleva. Hyra Husbil Nya Zeeland

Linker Nya Zeeland

Nya Zeeland camping

Campsites by region Nya Zeeland

Free Camping karta

Holiday Parks & Camping Grounds Nya Zeeland

New Zealand Tourism Guide

Pure Nya Zeeland

Hyra Husbil Nya Zeeland

Road & travel info

Det är billigare än du tror att husbilssemestra i Nya Zeeland. Ju tidigare du är ute med din förfrågan desto större är chansen att vi ska kunna erbjuda en husbil helt enligt dina önskemål.

Sök Husbilar i Nya Zeeland här! Snabbt, smidigt & enkelt.

motorhome rental New Zealand

 sv.wikipedia.org

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.