Importere bobil?

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Planlegger du å importere bobil fra utlandet?

Mange planlegger å importere ny eller brukt bobil fra Tyskland, Sverige eller andre land i Europa. Det lønner seg å være godt forberedt. Les mer om dette her.

Når man skal importere bobiler fra utlandet må man betale særavgifter og moms. Tollverket har en egen utregningskalkulator der du kan få en utregning på hvor mye det vil koste i engangsavgifter og merverdiavgift, legger du inn kjøpsprisen vil du kunne få frem totalprisen ferdig importert til Norge.

Import av bobiler fra utlandet

Import av bobiler fra utlandet

Forbruker Europa
Kjøp av bobil fra utlandet blir stadig mer populært blant nordmenn. Men når du skal gjennomføre en så stor transaksjon som et bobilkjøp innebærer, er det viktig å være best mulig forberedt. Forbruker Europa har derfor laget en oversikt over hva du bør og ikke bør gjøre når du handler bil i utlandet. For mer informasjon gå til Forbruker Europa

Kalkulator: import av kjøretøy

Kjøp av bobil i europa

Forbruker Europa anbefaler at du benytter en forhandler når du kjøper (brukt eller ny) bobil i utlandet. Har du kjøpt bil privat, og det oppstår konflikt eller problemer i forhold til selger, har ikke organisasjonen  mulighet til å hjelpe deg.

Forskjeller på bobil modeller

Når du leter etter bobil og sammenligner priser i forskjellige land, er det viktig å huske at modell- og typebetegnelsen kan variere. Noen ganger er det store forskjeller, for eksempel knyttet til hvor mye ekstra utstyr som er inkludert, andre ganger er forskjellene små.

Kjøpspris i utlandet

Når du beregner totalprisen på en bobil som du har lyst å kjøpe, må regnestykket inkludere salgsprisen minus moms i kjøpslandet, pluss moms og avgifter som du må betale i Norge.

Husk at mva fra avsenderlandet skal refunderes innen en bestemt tidsfrist. Send kopi av tolldokumentene og din betalingsinformasjon til selger for å få tilbake mva. NB! Ikke alle brukte bobiler gir rett til å få tilbake mva. Blant annet brukte tyske bobiler i privat eie gir ikke rett til refundering av mva.

I tillegg kan det lønne seg å regne på kostnadene til reise og transport som påløper når du skal hente bobilen i utlandet.

Moms og avgifter som skal betales i Norge, kan du selv regne ut på Tollvesenet sine hjemmesider, toll.no

Du bør også ta med i beregningen verdien av de garantiene og avtalene som ofte følger med når du kjøper bobil i Norge. Undersøk også hva det vil koste å rette eventuelle feil eller mangler ved en bil kjøpt i utlandet.

Gode råd ved import av bobiler

  • Ikke skriv under en avtale du ikke forstår. Kontrakten bør være på et språk du forstår.
  • Finn ut hvem som eier bilen og om det er pant i den.
  • Vær kritisk til forhandleren.
  • Lær deg avgiftsreglene.
  • Husk at bilen må eksportregistres og at du må ha lovpålagt bilforsikring.
  • Ikke kjøp bobil usett. Undersøk bobilen selv eller la noen proffesjonelle utføre dette for deg.
  • Forsikre deg om at alle viktige dokumenter følger med i original. Dette gjelder eksempelvis vognkort, registreringsbevis og EU-godkjenning.
  • Betal ikke bobilen på forskudd, eller bruk kredittkort eller andre anerkjente betalingsformidlere. Bruk såkalte Escrow firmaer.
  • Gjør deg kjent med innholdet i garantien. Den generelle reklamasjonsfristen i Europa er to år, men ved kjøp av bruktbiler kan reklamasjonsfristen i enkelte land begrenses i avtalen

Kilde: Forbrukereuropa.no

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.