Flere tips til roadtrips i Tyskland

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Noen flere tips til roadtrips i Tyskland.

Bobilferie i Tyskland? Les om Tysklands Toscana, Den saksiske vinruten og Sensommer på Badische Weinstrasse.

Tyskland

Neustadt- Vinlandskap og Hambach slott © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH: Dominik Ketz

Tysklands Toscana

Pfalz i det sydvestlige Tyskland blir med sine omtrent 1 800 solskinnstimer i året kalt «Tysklands Toscana». Sammenligningen er heller ikke feil ettersom de mange solskinnstimene gir gunstige forhold for vinproduksjon. Pfalz er blant annet kjent for sin Liebfraumilch, kanskje også på mange nordmenns tunger. Ta den 85 kilometer lange ruten gjennom vinlandet, som begynner ved grensen til Alsace og ender i Bockenheim. På veien ligger det adskillige vingårder og vinranker. Gjør også et stopp ved slottene Hambach og Wachtenburg.

Bobilutleie Tyskland

Meißen- Vingård i nærheten av Meißen, den saksiske vinruten © GNTB:Werner Karol

Den saksiske vinruten

Den saksiske vinruten ble innviet i 1992 for å fremme vinen og turismen i Sachsen. Man kan si at den har vært en suksess ettersom ruten ofte er på listen over populære roadtrips i Tyskland. Området er et av landets minste vindistrikter og det mest nordøstlige i Europa. Ruten strekker seg over 60 kilometer langs Elbe fra Pirna via Dresden, til Diesbar-Seusslitz. Underveis er det utsikt til flotte vinranker og vingårder, og på Elbe seiler dampskipene som fra en svunnen tid.

Sensommer på Badische Weinstrasse

Vin i Tyskland

Vinregionen i Baden- Kaiserstuhl © Deutsches Weininstitut GmbH

Har du lyst på mer vin, er en sensommertur til vinruten Badische Weinstrasse et godt tips. Druehøsten er i gang, og den over 500 kilometer lange ruten fører gjennom vinregionene langs naturparken Schwarzwald. Vinen vokser på de varme og sydvendte skråningene, som på høydene Kaiserstuhl og Tuniberg. Området har også flust av vandrestier, for eksempel i området ved byen Glottertal som er kjent for vinen Roter Bur. Så stopp bobilen og gå en tur i det vakre området. Du vil ikke angre.

Les mer om Bobilutleie i Tyskland her.

Kilde: Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) 

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.