Tips til bobilferie i Tyskland

Tips til bobilferie i Tyskland.

Tyskland er svært godt tilrettelagt for bobilferie. De aller fleste byer og tettsteder har gode bobilparkeringer (stellplatz) og campingplasser. Her kan du lese litt om nye UNESCO verdensarv steder i Tyskland som anbefales et besøk.

Tips til bobilferie i Tyskland

Tips til bobilferie i Tyskland

Le Corbusiers husene i Weissenhofsiedlung, Stuttgart, Tyskland

Det er umulig å kaste et blikk inn i fremtiden. Eller? I 1927 ble «Weissenhofsiedlung» (Weissenhof byggestrøk) bygget i Stuttgart. Arkitekturen var så fremtidsrettet at alle som besøkte byggestrøket faktisk så bygninger slik vi bygger dem i dag. To av husene som ble tegnet av Le Corbusier ble tatt inn på listen over UNESCOs verdensarv i juli 2016.

Le Corbusiers hus var et speilbilde av samfunnets fremskritt, og viser tydelig bruddet mellom klassisk byggestil og dagens arkitektur.

Innsyn i arkitekturens laboratorie

Fri utforming og fleksibilitet i interiørarkitekturen er kjennetegn for disse to husene i Weissenhofsiedlung i Stuttgart. Weissenhofmuseum med dets informasjonssentrum er verdt et besøk. Ved siden av historien om den arkitektoniske reformasjonen (f. eks. under andre verdenskrig), kan besøkende oppleve hvordan Le Corbusier var forut for sin tid i alt han bygget.

Reisemål i Tyskland

Reisemål i Tyskland. Mange byggninger i fra krigens og nazismens dager.

I innovasjonens fotspor

I hele Tyskland finnes flere spennende arkitektoniske UNESCO-byggverk og monumenter. Et tips er å ta turen til UNESCO-ruten «Visjonærer og genier» fra Berlin til Frankfurt. Høydepunkter langs ruten er bl.a. UNESCOs Bauhaussteder i Weimar og Dessau, og opprinnelsesstedene for reformasjonen, nemlig Luther-monumenter og Luther-byene Eisleben og Wittenberg.

Leie bobil i Tyskland? Bobilutleie i Tyskland mye billigere enn i Norge, men du bør være ut i god tid. For å være sikker på at du får leie ønsket bobil i juli bør du bestille senest i april/mai.

ERFURT på vei til UNESCOs verdensarv-liste

Allerede i middelalderen var Tysklands delstatens Thuringens ”hovedstad” – som lå i skjæringspunktet mellom de store, europeiske handelsveiene Via Regia og Nürnberger Geleitstrasse – viktig handelssentrum. Takket være oppblomstringen av blåfarge-planten waid (Isatis tinctoria), utviklet Erfurt seg til en velstående by med maleriske bindingsverkshus og staselige renessanse-bygninger. Erfurt ble skånet for store ødeleggelser under annen verdenskrig og preges i dag av sin middelalderske bykjerne, som er en av de største og beste bevarte i hele Tyskland. Over denne rager imponerende ”Ensemble des Doms”, St. Marien- og Severikirche. Krämerbrucke (Krämebroen) er enestående i sitt slag i Europa – med sin lengde på 120 meter og med 32 fullt restaurerte og bebodde småhus. Både erfurtere og turister strømmer til dens særpregede butikker, kafeer og gallerier.

Erfurt jødiske arv

På søknadslisten til UNESCO-steder står også Erfurts jødiske arv: Den gamle synagogen og Mikve – et jødisk ritual-bad – er en del av til Erfurt på samme måte som kultur- og byggeskikk-kostbarhetene er et, og de søker sine likeverdige. Deler av den gamle synagogen har sitt opphav i det 11. århundre og er Mellom-Europas eldste, jødiske gudshus. Den huser ”Erfurter Schatz” (Erfurt-skatten) i museet sitt – en verdensomspennende, enestående samling gull- og sølvsmykker og en usedvanlig kostbar giftering fra det 14. århundre.

Mange kjente steder i Tyskland

Mange kjente steder i Tyskland

Mer informasjon om reisemål i Tyskland:

Kilde: Tysklands nasjonale turistkontor

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.