Roadtrip til Tyskland

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Roadtrip tips til bobilferie i Tyskland

Roadtrip til Tyskland. Roadtrip er følelsen av frihet og eventyr som venter på deg rundt neste sving. Mange forbinder denne reiseformen med USA, men du trenger ikke reise over dammen for å oppleve den ultimate følelsen av frihet på veien: Nå lanserer vi en liten serie med tips til bobilferie i Tyskland.

Roadtrip Tyskland

Würzburg- Den gamle byens skyline ved soloppgang © lookphotos: Andreas Strauß

– Hvorfor fly langt vekk for å dra på roadtrip når Tyskland har milevis av motorvei og opplevelser som venter på deg? Du kan enten fly til en av de større byene og leie en bobil, eller ta bobilen din med på Kiel-ferga. Veiene er gode, naturen enestående og Tyskland er et svært velorganisert land å reise i. Det er bare å komme seg av sted, eventyret venter på deg på kontinentet, sier Joelle Janz, turistsjef for Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) i Norge.

Her finner dere 2 flotte reisetips:

Romantikk på landeveien

En av de mest populære roadtrips i Tyskland er den romantiske ruten fra Würzburg til eventyrslottet Neuschwanstein, som ble bygget i ekstrem nyromantisk stil av kong Ludwig den andre av Bayern. Kongen elsket eventyr og brukte hele landets formue på å bygge eventyrslottet. Dermed ikke så rart at Disneys Askepott-slott er inspirert av Neuschwanstein, som er et populært turistmål.

Tyskland

Schwangau- Slottet Neuschwanstein fra Marienbrücke, Bayerns Allgäu © lookphotos: Norbert Achtelik

Slottet ligger nær Füssen, som regnes som en av de vakreste landsbyene i Tyskland. Den 400 kilometer lange romantiske ruten fører gjennom romantiske gamlebyer med middelaldersk sjarm, noe som gjør den til et yndet motiv på Instagram. Ruten har eksistert i 70 år og er en av de eldste i Tyskland.

Adrenalinkick i vakre Schwarzwald

Ruten Schwarzwald Hochstrasse forbinder kurbadbyen Baden-Baden, som nettopp har blitt tatt opp på UNESCOs verdensarvliste, og Freudenstadt. Den 60 kilometer lange ruten er nesten 90 år gammel, men stadig et attraktivt turistmål. Dette er fordi den er en av de fineste rutene gjennom nasjonalparken Schwarzwald. Ruten tar deg opp 1 164 meter over havet, med en enestående utsikt over Schwarzwalds daler og høyder: Rhindalen, Alcace og Vogesene. Det fins mange anledninger til å stoppe underveis, blant annet ved innsjøen Mummelsee, som ifølge legenden skal huse en nøkken, ørkenstien på Bühlerhöhe eller Lothar-stien. Sistnevnte er en eventyrsti som ble bygget etter at orkanen Lothar herjet området i julen 1999 og etterlot 40 000 hektar veltet skog.

Bobil Tyskland

Schwarzwald- Utsikt over innsjøen Mummelsee © Schwarzwald Tourismus GmbH:Klaus Hansen

En del av ruten ligger langs Bundesstraße 500, særlig populær blant motorsyklister fordi den svingete ruten gir gode muligheter for et ekte adrenalinkick.

Kilde: Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT)

Leie bobil i Tyskland hos Bobilreiser.net

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.