Bobilferie langs den tyske vinruten

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Den tyske vinruten fra Schweigen-Rechtenbach til Bockenheim

Bobilferie langs Den tyske vinruten fra Schweigen-Rechtenbach til Bockenheim. 85 kilometer fylt med livsglede, vin-nytelse, og gourmetmat

Neustadt/Weinstraße: Blick auf Neustadt-Haardt © +F: Neustadt a.d. Weinstraße, Tourist, Kongress- und Saalbau GmbH

Neustadt/Weinstraße: Blick auf Neustadt-Haardt © +F: Neustadt a.d. Weinstraße, Tourist, Kongress- und Saalbau GmbH

85 kilometer fylt med livsglede, vin-nytelse, god stemning og gourmetmat i druens tegn langs den tyske vinruten fra Schweigen-Rechtenbach til Bockenheim gjennom Pfalz.

Pfalz og vin – en skikkelig god kombinasjon! I dette druehavet, som er Tysklands nest største vindyrkningsområde, står vinrankene så tett at de kan hviske til hverandre. Vinelskere valfarter til det solrike Pfalz. Gourmeter, kunstelskere og livsnytere hengir seg også gjerne til vinrutens sjarm, ikke minst fordi man her forstår kunsten å nyte livet, for eksempel på de mange muntre vinfestene. En av disse er det berømte Dürkheimer Wurstmarkt, verdens største vinfest, som i år går av stabelen 8.-12. og 15.-18. september.

Vinsmaking hos vinbønder i Pfalz er en garanti for flotte, lærerike vinopplevelser. Men man bør heller ikke gå glipp av det rustikke pfalziske kjøkken, eller verdens største vinfat i Bad Dürkheim.

Ruten går gjennom et vakkert landskap med tallrike borger og slott, levninger fra romerske bosettelser, småbyer og vinlandsbyer (mange over 1000 år gamle), mange romantiske kroer, museer og historiske skueplasser. Og hvis man ikke får nok av vinruten, kan man jo alltids ta turen en gang til i motsatt retning.

Fra mars til desember finner befolkningen i Pfalz mange anledninger til å feire og hylle vinen sin. Men det er spesielt før og etter høstingen, fra juni til september, at Pfalz-området har mange vinfester. Vindyrkerne åpner gårdsplassene sine, og her kan man nyte et glass vin ute i sola, omgitt av sjarmerende bindingsverkshus og eksotiske fikentrær, appelsintrær og oleanderbusker som vokser i det milde klimaet.

En spesialitet er den nye vinen som kalles «Federweißer» og som bare serveres i november, etter høstingen. Vinen er søt og musserende, og hvis den spises sammen med et stykke av den tradisjonelle, mektige «Zwiebelkuchen» (på norsk «Løk-kake») åpner det seg en ny verden av smaker.

For at man ikke skal gå glipp av en eneste av de mange flotte vinfestene i vinlandet Pfalz, blir det utgitt en årlig kalender. Kalenderen for 2017 kan lastes ned her.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.