Initiativ hjälper svenska campare att spara vatten

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Initiativ hjälper svenska campare att spara vatten

Sverige hotas av vattenbrist, och därför ska nu tusentals svenska semesterfirare lära sig hur de på bästa sätt huserar med de dyrbara dropparna. Det är landets ledande campingkedja, First Camp, som startar en informationskampanj under parollen «Tillsammans sparar vi vatten».

Dessa klistermärken pryder väggarna på de svenska campingarna

Dessa klistermärken pryder väggarna på de svenska campingarna

Det har regnat och snöat mindre än normalt de senaste två åren, vilket märks på de ovanligt låga vattennivåerna. Experter förutspår att vattenbristen kan bli den värsta på 100 år. Därför går en rad svenska myndigheter ut med en gemensam varning. Förutom att flera kommuner har tvingats införa bevattningsförbud under våren, finns det också en hel del man som individ kan göra för att spara vatten.

First Camp är Sveriges ledande campingkedja, med över en miljon gästnätter om året och omkring 50 000 medlemmar i sin kundklubb. En hel del gäster som spolar i kranarna, med andra ord.

– Om alla som besöker oss på First Camp tänker på att spara vatten, gör det stor skillnad! Förutom att vi sätter upp information på våra campingar, så skickar vi även ut tipsen till de närmre 100 000 campare runtom i landet som prenumererar på våra nyhetsbrev. Om alla vi pratar med hänger med blir det ju verkligen som vi vill… att vi sparar vatten, tillsammans, säger Unni Åström, VD, First Camp.

First Camps tips på hur man sparar vatten på campingen skickas alltså ut till de 50 000 medlemmarna i kundklubben First Club samt till de närmare 100 000 prenumeranterna på nyhetsbrevet och 200 klistermärken med tips klistras upp i campingkedjans serviceanläggningar runtom i landet. Dessutom kommer man att prata om vattenbristen i sina sociala medier under sommaren.

Tillsammans sparar vi vatten – 5 tips från First Camp

  • Stäng av kranen när du borstar dina tänder.
  • Diska aldrig under rinnande vatten. Använd en balja eller diskhon.
  • Tillgång till kylskåp? Ställ en vattenkanna i kylskåpet så har du gott och svalt vatten redo, istället för att spola i kranen tills det blir kallt.
  • Duscha inte länge och stäng av duschen medan du schamponerar eller tvålar in dig.
  • Vattenkrig är ju jättekul! Särskilt med regnvatten eller vatten från sjö och hav.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.