Trafikkmeldinger på DAB

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Trafikkmeldinger på DAB

NRK vil sende viktige trafikkmeldinger som bryter gjennom andre sendinger

.
NRK vil sende viktige trafikkmeldinger som bryter gjennom andre sendinger. – Problemet er at kun et fåtall DAB-adaptere per i dag støtter såkalt Traffic Announcement, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Trafikkmeldinger på DAB

Trafikkmeldinger på DAB

Omleggingen til DAB er i full gang og tusenvis av bileiere har allerede kjøpt DAB-adaptere til bilen sin. Men de færreste adapterne har altså funksjonen TA – Traffic Announcement.
– Dette er en velkjent funksjon fra FM-nettet. Uansett hvilken radiokanal du lytter på, eller om du lytter på annen musikk på bilens anlegg eller har skrudd ned volumet, vil trafikkmeldinger bryte gjennom om TA er skrudd på, sier Sødal.
De fleste DAB-adaptere til bil som selges per i dag har ikke funksjonalitet til å ta inn trafikkmeldinger. (FOTO: NAF)
De fleste DAB-adaptere til bil som selges per i dag har ikke funksjonalitet til å ta inn trafikkmeldinger. (FOTO: NAF)
NAF har sjekket markedet, og det viser seg at kun et fåtall av adapterne i salg støtter TA. Adapteren Pure Highway 600 skal ha TA, det samme har Tiny Audio C10 og POPyouCAR 3.0. Men det er svært vanskelig å vite om adaptere støtter Traffic Announcement siden de færreste lister opp dette i spesifikasjonene.
I følge den norske produsenten av Tiny Audio, skal TA-støtte bli standard i alle adaptere i løpet av 2017.
– Vi stusser på at denne funksjonen ikke har vært prioritert før omleggingen til DAB. Hvor ansvaret ligger, vet vi ikke. Men det burde vært et krav til adapterne som selges til norske bileiere at de kan ta inn trafikkmeldinger, mener Sødal. – Nå må folk vente dersom de ønsker en adapter som har denne funksjonen fordi utvalget er svært begrenset, fortsetter han.

Trafikkanal er halvveis løsning

NRK, som har hatt «enerett» på avbrytende trafikkmeldinger i FM-nettet i mange år, erkjenner at et stort antall adaptere som finnes ikke har denne støtten. Derfor har NRK opprettet en egen radiokanal for trafikkmeldinger, kalt NRK Trafikk.
– Det er en halvveis løsning å be et stort antall brukere skifte radiokanal for å få med seg viktige meldinger, mener Nils Sødal.
Poenget med Traffic Announcement er at trafikkmeldingen skal komme gjennom uansett hva man lytter på slik at man unngår trafikkproblemene før det er for sent.
Test av dab-adaptere i bil 2017 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.