Rasteplasser i Norge – Norsk rasteplasser

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Norsk rasteplasser

Norges fineste rasteplasser.

Bobil overnatting på rasteplasser

En rasteplass er et sted langs en vei der reisende kan stoppe for å ta en pause. Rasteplasser varierer i størrelse. De enkleste har en plass der man kan parkere bobilen, men mange har også bord og stoler/benker av tre som man kan sitte på. Norge har mange fine rasteplasser som byr på spektakulære naturopplevelser.
Kriterier for en god rasteplass er at det er en trygg rasteplass for familien, at det finnes spisemuligheter, toalett og rastebord, samt graden av naturskjønne omgivelser
finieste rasteplasser i norge
Rasteplass på Filefjell, Oppland
Rett over fylkesgrensa fra Sogn og Fjordane på E 16 ved Filefjell ligger dette ujålete stedet. En rast i ekte og naturlige omgivelser med elv og fjellnatur.
Rasteplass på Mørkhølen, Hordaland
Mørkhølen rasteplass på RV7 ved Eikedalen er bygd over to platåer, og plassert i et høyfjellområde med flere fosser og fin natur i nærheten.
Rasteplass på Langfoss i Etne, Hordaland
Langfoss i Etne kommune, som fra før er kåret til verdens sjette vakreste fossefall. Fin beliggenhet med både fjord og foss. Fantastisk foss på ene siden og flott fjord på andre siden av veien.
Rasteplass på Tronvik, Vest-Agder
På rasteplassen på E39 ved Tronvik, mellom Moi og Sira er det stille og tilbaketrukket med toaletter og enkle bord.
Rasteplass på Kobbskaret, Nordland
Kobbskaret rasteplass på Hamarøy er i seg selv ikke noe annet enn en asfaltflate med noen bord på, men utsikten er i særklasse og kafeen serverer gode vafler
Rasteplass på Vingrom, Oppland
Litt sør for Lillehammer, ved Mjøsas bredder, ligger Vingrom rasteplass. Selv om støynivået fra veien er høyt, er utsikten fin, bordene tilpasset handicappede og toalettene i grei stand.
Rasteplass på Hoelskeidet, Møre og Romsdal
Ved bunnen av Vinnufossen, som faktisk er verdens sjette høyeste foss, mellom Sunndalsøra og Grøa, ligger Hoelskeidet rasteplass idyllisk til.
Rasteplass på Østerholtheia, Aust-Agder
Denne rasteplassen er den første som møter deg når du kommer over fra Telemarks fylkesgrense på E18. Tilbaketrukket fra selve veien, har den stor nok plass til at du kan vandre litt rundt, ta et bad og bare kose deg, vel vitende om at du er på Sørlandet.
Rasteplass på Kystriksveien, Nordland
På Kystriksveien RV17 mellom Reppen og Straumdalstunnelen ligger en fin liten rasteplass med 3–4 sittegrupper under tak for regnfulle norske sommerdager. Super utsikt.
Rasteplass på Sandmoen, Sør-Trøndelag
Denne rasteplassen ved E6 rett sør for Trondheim har alt en komplett rasteplass skal ha med lekeapparater, kro, motell, dusj, tømmestasjon for bobiler. Ja, til og med en egen hundegård.
Rasteplass på Honnevje, Aust-Agder
Dette er ikke bare en rasteplass, men også de lokales favorittbadeplass. Selv kaller de seg Sør-Norges vakreste rasteplass, og med sine flotte svaberg og fine beliggenhet nord for Valle på RV9, kan det være de har rett.
Rasteplass på Torvdalshalsen, Nordland
Arkitektene i 70°N arkitektur har høstet internasjonal anerkjennelse for Torvdalshalsen rasteplass. Et stopp på dette utkikkspunktet langs Nasjonal Turistveg Lofoten på E10 gir god oversikt over Vestvågøyan skjermet for vind og ruskevær bak stilige vindskjermer.
Rasteplass på Langfoss, Rogaland
Ved bunnen av Langfoss, innerst i Åkrafjorden, ligger en hyggelig rasteplass hvor du blant annet kan få strukket skikkelig på beina ved å gå stien til topps av fossen og nyte den fantastiske utsikten.
Rasteplass på Namsen, Nord-Trøndelag
Ved bredden av dronningen av lakseelver ligger en rasteplass med tilknytning til Namsen lakseakvarium. Ikke bare kan du få nærkontakt med fisken, du kan også se den i Europas lengste laksetrapp og kjøpe en skikkelig god laksematbit i restauranten.
Rasteplass på Strømbu, Hedmark
Fra denne rasteplassen ved Atnesjømyrene naturreservat går det turstier innover i Rondane nasjonalpark og du kan parkere her om du vil ta pause fra bilturen noen dager. Rasteplassen er svært påkostet gjennom prosjektet Nasjonal Turistveg Rondane.
Rasteplass på Lillefjord, Finnmark
Denne rasteplassen ved RV 889 er en del av Turistveg Havøysund og dere kan gå fotgjengerbrua over elva og ta naturstien som er laget her. Over rasteplassen finnes et flott utkikkspunkt.
Rasteplass på Tungeneset, Troms
Med voldsom utsikt mot fjellrekken Okshornan, bedre kjent som Djevelens tanngard, ligger Tungeneset rasteplass og utsiktspunkt. Rasteplassen ligger ved Ersfjorden på Nasjonal Turistveg Senja.
Rasteplass på Vassdølin, Sør Trøndelag
Her, på RV715 mellom Osen og Namdalseid, kan du ikke bare prøve fiskelykken, men også leie en liten hytte og en båt om det ikke napper umiddelbart. Et sted for en lengre rast med andre ord.
Rasteplass på Akkarvikodden, Nordland
Denne er mye brukt av bobiler som vil overnatte i et område med spesielt fin utsikt. Rasteplassen ligger nemlig ved Moskenes på E10 langs Nasjonal Turistveg Lofoten.
Rasteplass på Sohlbergplassen, Hedmark
Utsikten fra Sohlbergplassen ved RV27 gjenkjennes fra maleriet «Vinternatt i Rondane» av Harald Sohlberg, noe som har gitt plassen dens navn. Flere par har valgt å bli smidd i hymnens lenker nettopp her, forståelig nok.
Rasteplass på Mefjell, Sogn og Fjordane
Oppe på Sognefjellet langs RV55 ligger Mefjell rasteplass. Her har Nasjonal turistveg Sognefjellet installert kunst og en spesiell glasskikkert som viser navn på fjelltopper i området.
Rasteplass på Hellåga, Nordland
Dette er en stilig rasteplass underlagt Nasjonal Turistveg Helgelandskysten nord med egen fiskeplass, trapp ned til Sjonafjorden for bading, solide møbler helt nede ved vannkanten og et særpreget toalettbygg.
Rasteplass på Hereiane, Hordaland
Hereiane rasteplass har kanskje Norges mest spesielle toalettbygg. Rasteplassen ligger ved Hardangerfjorden i Jondal på RV550 med fine uteplasser og vakker natur.
Rasteplass på Liasand, Oppland
Inne i furuskogen i Bøverdalen i Lom ved RV55 kommer du litt bort fra bilsus og mas. Rasteplassen har solide bord og benker, toalett og god informasjonstavle.
Rasteplass på Nes, Sogn og Fjordane
Nes rasteplass ved Lustrafjorden ved riksveg 55 er en del av Nasjonal turistveg Sognefjellet. Plassen har flott utsikt over fjorden og mot den 218 meter høye Feigumsfossen og er et logisk stopp om du kommer denne veien.
Rasteplass på Steinstøberget, Hordaland
Denne rasteplassen ved RV7 er stor og med utsyn over Hardangerfjorden og Folgefonna. En steinkai brukes ofte som fiskeplass og det går også an å ta et bad herfra.
Rasteplass på Storvika, Nordland
En vakker rasteplass med egen strand og gangbro. Rasteplassen markerer startpunktet for Nasjonal turistveg Helgelandskysten nord.
Kilde : Reiserogferie.no
Alle rasteplasser i Norge, Oppstillingsplasser i Norge – Google maps kart. klikk her
Norges fineste rasteplasser. Topp 10

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.